Nume
Parola
Vizualizări: 2652
Peste 40 de reprezentanți ai sectorului privat s-au familiarizat cu regulile privind factura fiscală în formă electronică
Chisinau, 28 Februarie 2014 — Pe 28 februarie 2014, la Chișinău, în cadrul unui seminar, peste 40 de reprezentanți ai sectorului privat s-au familiarizat cu regulile privind factura fiscală în formă electronică. Manifestarea a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Serviciul Fiscal de Stat şi Centrul de Guvernarea Electronică.
Potrivit directorului Departamentului Economie al CCI, Sergiu Harea, seminarul a avut scopul de a-i informa pe contabili şi manageri despre metodele de automatizare și optimizare a procesului de raportare fiscală, a stimula agenţii economici să utilizeze serviciile fiscale electronice și a îmbunătăți relaţiile dintre contribuabili şi Serviciul Fiscal de Stat.
”Utilizând serviciile fiscale electronice, întreprinzătorii vor economisi timp și resurse financiare, iar lucrul contabililor se va facilita. Totodată, va spori transparența în procesul de raportare fiscală, ceea ce este foarte important”, a spus sursa citată.
În cadrul evenimentului s-a discutat despre noile prevederi privind factura electronică, elementele facturii, condițiile de emitere a facturilor, măsurile necesare pentru implementarea prevederilor legii etc.
Participanții la seminar au salutat organizarea unor asemenea instruiri, fiind interesați de noutățile în domeniul fiscal.
www.chamber.md