Nume
Parola
Vizualizări: 2923
Vitalie Tarlev:”Realizarea proiectelor ce țin de edificarea societății informaționale va spori calitatea vieții cetățenilor”
Chisinau, 19 Februarie 2014 — Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Taraclia. În cadrul întâlnirii cu conducerea Consiliului raional, primarii localităților şi conducătorii subdiviziunilor teritoriale ale instituțiilor din subordinea MTIC, Vitalie Tarlev a informat despre proiectele elaborate şi promovate de Ministerul Tehnologiei Informației şi Comunicațiilor, dar şi despre agenda europeană a Guvernului.
Viceministrul s-a referit în mod special la Strategia Moldova Digitală 2020, Strategia de dezvoltare a competitivității sectorului TIC, Sistemul naţional unic pentru preluarea apelurilor de urgență – 112, Programul de trecere la televiziunea digitală terestră, finalizarea procesului de schimbare a pașapoartelor sovietice. S-a pus accent pe importanța dezvoltării sectorului TIC, care, după cum a menționat Vitalie Tarlev, “va stimula competiția şi va contribui la îmbunătățirea situației social-economice a țării”.
Cei prezenți au dorit să afle care sunt avantajele semnăturii și documentului electronic. Printre beneficii au fost enumerate - asigurarea confidențialității datelor, siguranța și ușurința în utilizare, o mai bună comunicare între toate autoritățile implicate prin transmiterea documentelor semnate în format electronic. „Este vorba și despre garanția autenticității semnăturilor, despre eliminarea oricăror dubii cu privire la eventualele substituiri de persoane sau falsuri”, a precizat viceministrul TIC.
Eliberarea actelor de identitate din sistemul național de pașapoarte pensionarilor, persoanelor nevoiașe și celor cu deficiențe locomotorii – a fost o altă temă abordată în timpul discuțiilor. Vitalie Tarlev a ţinut să explice de ce trebuie schimbate pașapoartele de tip sovietic. “Utilizarea oficiilor mobile și alocarea resurselor financiare din bugetul de stat pentru cheltuielile de perfectare a buletinelor de identitate este soluția cu care vine guvernul Republicii Moldova pentru persoanele socialmente vulnerabile”, a concis viceministrul.
În altă ordine de idei, Vitalie Tarlev s-a referit la Acordul de asociere cu UE şi beneficiile oferite cetățenilor în urma acestui proces.