Nume
Parola
Vizualizări: 2719
Întreprinzători de pe ambele maluri ale Nistrului își vor promova produsele și serviciile pe piața UE
Chisinau, 14 Februarie 2014 — Pe 12 și pe 14 februarie 2014, la Chișinău, agenți economici de pe ambele maluri ale Nistrului, care urmează să participe cu stand colectiv, în luna aprilie curent, la Expoziţia mondială industrială ”Hanover Messe” din Germania și, respectiv, la Expoziția internațională ”Wine and Delicacies” din Cehia, au fost instruiți în vederea prezentării și promovării eficiente pe piața comunitară.
Seminarele au avut loc în cadrul Proiectului ”Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi regiunea transnistreană prin intermediul participării la expoziţii şi târguri specializate”, realizat de Camera de Comerț și Industrie, cu asistența Programului UE-PNUD ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.
Participanții la instruiri, 10 agenți economici ce activează în diferite sectoare ale industriei și 10 din domeniul vinificației, au fost familiarizați cu tehnici eficiente de prezentare a produselor și serviciilor în cadrul expozițiilor, fiind totodată informați despre beneficiile liberalizării pieței cu UE și posibilitățile de valorificare a acestora, barierelor tehnice și armonizarea standardelor, soluționarea litigiilor comerciale internaționale prin arbitraj,
Președintele CCI, Gheorghe Cucu, a remarcat faptul că, în cadrul proiectului susținut de Programul UE- PNUD, oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului au posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de întreprinzător și a-și prezenta afacerea la unele dintre cele mai mari evenimente expoziționale din UE. ”Pentru a pătrunde pe noi piețe de desfacere, este necesar ca agenții economici să fie bine pregătiți. Ținând cont de exigențele pieței europene, dar și de oportunitățile liberalizării comerțului cu UE, proiectul respectiv este binevenit”, a spus Gheorghe Cucu.
La rândul său, Victor Drăguțan, manager de proiect, a apreciat înalt experiența CCI a Moldovei în domeniul activităților expoziționale, precum și în vederea colaborării cu businessmeni din regiunea stângă a Nistrului.
”Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile lor comune în domeniile: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant. Prin realizarea Proiectului «Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi regiunea transnistreană prin intermediul participării la expoziţii şi târguri specializate» dorim ca agenții economici să poată să-și prezinte eficient afacerea, dar și să interacționeze mai mult, să își dezvolte potențialul și să creeze noi locuri de muncă.”
Programul UE-PNUD ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” este implementat în perioada 2012-2015 și are ca scop sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru ca ei să colaboreze şi împreună să-şi ridice nivelul de trai.
Expoziţia mondială industrială „Hanover Messe” se va desfășura în perioada 7 - 11 aprilie curent, în or. Hanovra, Germania, iar Expoziția internațională ”Wine and Delicacies” va avea loc în perioada 23 - 26 aprilie, în or. Praga, Cehia.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook