Nume
Parola
Vizualizări: 2600
Tehnologiile IT sunt însuşite de femeile din localitatea Bîcioc, raionul Grigoriopol
13 Februarie 2014 — 13 februarie 2014
Tehnologiile IT sunt însuşite de femeile din localitatea Bîcioc, raionul Grigoriopol
Abilitatea de folosire a tehnologiilor informaţionale a fost unul dintre scopurile principale ale proiectului „Ţinând pasul cu vremurile”, implementat de AO "Centrul pentru Dezvoltare Rurală - MirBych", din satul Bîcioc raionul Grigoriopol.
Proiectul se axează pe facilitarea accesului femeilor din zonele rurale la tehnologiile IT, precum şi instruirea necesară pentru comunicarea în mediul online cu alte femei din comunităţile învecinate. Menţionăm, că în cadrul proiectului femeile din Bîcioc au luat parte la masa rotundă cu genericul "Dependenţa de calculator şi securitatea utilizării Internetului". Totodată, au avut loc seminare de instruire cu tematica „Abilităţi de bază la calculator” şi „Simulator pentru imprimarea unui text” etc.
Beneficiarii instruirilor au fost femei de diferite vârste. Activităţile de instruire au trezit interes şi din partea altor cetăţeni care îşi doreau să studieze calculatorul iar numărul beneficiarilor într-o lună s-a mărit substanţial. Este o iniţiativă pe termen lung care va continua să ofere suport în privinţa tehnologiilor informaţionale tuturor cetăţenilor din Bîcioc, chiar şi după încheierea finanţării proiectului.

Ţinem să menţionăm că, acest proiect este finanţat în cadrul proiectului „Participarea femeilor din zonele rurale de pe ambele maluri ale Nistrului, în dezvoltarea comunităţii”, care este implementat de Centrul CONTACT, în parteneriat cu Institutul Independent de Drept si Societate Civilă din Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Persoana de contact: Liliana Porumb, coordonator de programe al Centrului Contact. Tel: 22/233947.