Nume
Parola
Vizualizări: 2634
Sergiu Neicovcen: Votul din Găgăuzia a fost dat contra politicii Chișinăului
7 Februarie 2014 — Directorul Executiv al Centrului Contact, Sergiu Neicovcen declară că votul din Găgăuzia a fost dat contra politicii Chișinăului și nu pentru Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Declarația a fost făcută aseară la talk-show-ul Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.
Potrivit lui, subiectul uniunii vamale a fost doar un pretext și că în realitate s-au pus la încercare nervii Chișinăului. “În Găgăuzia lucrurile nu progreseaza iar comunicarea cu Comratul a fost în permanență afectată. Dialogul insuficient dintre administrația centrală și regiunile țării a creat această fisură”, a menționat Sergiu Neicovcen.
El susține că legislația Republicii Moldova nu a fost revăzută de mai mulți ani la capitolul statutul regiunii UTA Găgăuzia și acest aspect pune în dificultate autoritățile de la Chișinău.
Votul din sudul țării nu a fost o surpriză. “Oamenii s-au prezentat masiv la urne ca să indice că ei sunt o forță, o voce. În esență, au dat un vot împotriva Chișinăului”, spune directorul Centrului Contact.
El precizează că doar în cadrul unui dialog constructiv la care să fie invitați toți actorii implicați, pot fi găsite soluții viabile.