Nume
Parola
Vizualizări: 3402
APCD și CNPDCP au semnat un Acord de Parteneriat
Chisinau, 29 Ianuarie 2014 — Astăzi, 29 ianuarie, Președintele Asociației Patronale a Companii de Colectare a Datoriilor (APCD), Veaceslav MÎRZA și directorul Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP), Vitalie PANIȘ, au semnat un acord de parteneriat.
Acest acord își propune să proiecteze acţiuni comune de dezvoltare în beneficiul subiecţilor de date cu caracter personal, conform scopului şi misiunii pe care îl au.
În conformitate cu Legea nr. 17 – XVI din 15.02.2007 cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, în Republica Moldova, autoritatea responsabilă de controlul asupra corespunderii prelucrării datelor cu caracter personal este Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.
Conform capitolului III, art. 8 al codului de conduită APCD, Companiile de colectare a datoriilor au datoria de a proteja confidenţialitatea și de a asigura protecţia integrală a datelor personale a debitorilor, atât datele care le sunt furnizate cu referire la transferul de creanţe, cât si datele puse la dispoziţie în scopul furnizării serviciilor de colectare a datoriilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal.
Parteneriatul semnat presupune dialog şi comunicare, colaborare şi consens între APCD și CNPDP, pe baza scopului, principiilor şi obiectivelor stabilite de comun acord.
APCD a fost fondată în decembrie 2011, la inițiativa companiilor de recuperare, cu scopul de a promova și proteja cele mai bune practici de colectare a datoriilor / recuperare și de management al creanțelor. Actualmente, APCD are ca membri 4 cele mai mari companii de colectare a datoriilor din Moldova.

Asociația Patronală a Companii de Colectare a Datoriilor,
Adresa: mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
Tel: +373 22 85 37 85, Fax: +373 22 85 37 65,
e-mail: info@apcd.md, web: www.apcd.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/apcd27