Nume
Parola
Vizualizări: 2547
Centrul Contact - partener al proiectului "Remitențele dezvoltă comunitățile din RM"
23 Ianuarie 2014 — La 21 ianuarie, A.O “Hilswerk Austria” în Republica Moldova a efectuat conferința de totalizarea a proiectului “Remitențele dezvoltă comunitățile din RM”, finanțat de UE și Hilswerk Austria în RM. .
În cadrul acestui proiect, Centrul Contact în calitate de partener a organizat în perioada lunilor ianuarie 2012 – iunie 2013, 26 seminare în 100 zile de instruire, la care au participat 580 de participanţi: antreprenori şi elevii claselor X-XII din liceele raioanelor Orhei, Rezina, Teleneşti şi Şoldăneşti. Experții cooptați au instruit beneficiarii în planificarea afacerii, ateliere în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului, contabilitatea întreprinderilor Mici şi Mijlocii, elaborarea unui plan de afaceri sociale, tehnologii Informatice în Contabilitate (în condiţiile utilizării program 1C, contabilitate7.7).
Directorul executiv al Centrului Contact, Sergiu Neicovcen a declarat că aceste instruiri au permis beneficiarilor să înțeleagă ce înseamnă noțiunea de antreprenoriat și care sunt instrumentele utile unei afaceri. Totodată, s-a mizat pe instruirea tinerilor în eleborarea unui CV, angajarea în câmpul muncii.
Potrivit managerului de proiect, Victor Koroli, colaborarea cu Centrul Contact a fost una benefică, iar receptivitatea s-a materializat prin organizarea unor trainiguri foarte bune cu moderatori versați.
Referindu-se la rezultatele acestui proiect, Victor Koroli a menționat că fenomenul migrație este unul complex, care trebuie analizat în detalii. Cu toatea acestea demararea celor 7 idei de proiect ale migranților a contituit un stimul important că și acasă poți avea rezultete. “Ambiția și motivația că poți reuși au fost ingredientele acestor reușite”, a spus Koroli, menționînd că cele 7 idei de proiect trebuie să fie dezvoltate ca să genereze noi locuri de muncă, dar și o producție calitativă.
În concluzie, Sergiu Neicovcen a ținut să precizeze că acest proiect a consolidat capacitățile antreprenoriale, iar procesul trebuie urmărit pentru ca acești beneficiari să investească acasă.
Totodată, mangerul de proiect Victor Koroli a menționat că oamenii își doresc schimbarea, dar au nevoie și de un suport informațional.
Precizăm, că proiectul remitențele Dezvoltă Comunitățile din RM a generat 7 idei de afaceri, implementate în patru regiuni Orhei, Șoldănești, Telenești și Rezina.