Nume
Parola
Vizualizări: 2916
Unica şcoală de operatori poştali din Republica Moldova a împlinit 30 de ani
Chişinău, 23 Decembrie 2013 — „Odată cu reformarea întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”, Şcoala Profesională din Răzeni va fi modernizată şi, implicit, vor crește cerințele față de absolvenții acestei şcoli”, a declarat Pavel Filip. Prezent la evenimentul de marcare a celor 30 de ani de la fondare, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a felicitat echipa de instructori şi a adus daruri elevilor.

Şcoala Profesională din Răzeni, raionul Ialoveni este singura instituţie din ţară care pregăteşte operatori în comunicaţii poştale şi montatori pentru liniile aeriene şi cablu. „Sunt sigur că în următorii ani se vor îmbunătăţi lucrurile pentru cei care lucrează în comunicaţiile poştale sau tehnologiile informaţionale”, a precizat ministrul TIC. Afirmaţia a fost făcută în legătură cu numărul mic de studenţi înmatriculaţi care ar putea creşte odată cu modernizarea mediului academic din şcoală. Totodată, Pavel Filip a precizat că cei trei piloni pe care se axează reformarea Poştei Moldovei vizează în mod direct şi specialiştii absolvenţi ai acestei şcoli. Astfel, bazele teoretice şi practice pentru prestarea calitativă a serviciilor de curierat, financiar-bancare şi servicii electronice după principiul ghişeului unic vor fi obţinute la Şcoala Profesională din Răzeni.

Directorul general al Î.S. „Poşta Moldovei”, Serghei Nastas, a adăugat că avantajul şcolilor vocaţionale este posibilitatea de a găsi rapid un serviciu imediat după absolvire. „În cadrul întreprinderii sunt 400 de unităţi de operator în comunicaţii poştale şi 1343 de unităţi de poştaş. Aşadar, sunt aşteptaţi specialiştii”. Montatorii de linii aeriene şi cablu pot fi angajaţi la S.A. „Moldtelecom” şi alţi furnizori de telefonie fixă şi mobilă.

La Şcoala Profesională din Răzeni, singura din domeniul comunicaţiilor, îşi fac studiile 56 de elevi. Instituţia a fost fondată în anul 1983.