Nume
Parola
Vizualizări: 2662
Agenţi economici din Moldova participă la Forumul Eurasiatic al Oamenilor de Afaceri
Chisinau, 13 Decembrie 2013 — În perioada 11 - 14 decembrie 2013, un grup de agenţi economici din Moldova efectuează o misiune economică în or. Gebze, Turcia, unde participă la Forumul Eurasiatic al Oamenilor de Afaceri. Vizita de afaceri în Turcia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în colaborare cu Asociaţia pentru Relaţii Economice Eurasiatice.
Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale al CCI, Mihai Bîlba, a menţionat că, din delegaţia autohtonă fac parte reprezentanţi ai Parcului Industrial „Tracom”, SA „Alura”, „United Electric Industry” SRL, „Treidcom-T” SRL.
„La Forumul Eurasiatic al Oamenilor de Afaceri participă peste 300 de agenţi economici din peste 30 de ţări, preşedinţi ai instituţiilor camerale din Turcia, ai organizaţiilor de suport al businessului, reprezentanţi ai autorităţilor publice etc. Întreprinzătorii din Moldova vor vizita firme şi parcuri industriale din Izmir şi Gebze, vor avea ocazia să se familiarizeze cu potenţialul economic al Turciei, iar în cadrul întrevederilor de afaceri – să iniţieze parteneriate nu dor cu companii turce, dar şi din celelalte state participante”, a spus sursa citată.
Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, pentru 10 luni ale anului 2013, a înregistrat suma de 425.6 mil. USD, cu 16.63% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
Exportul de mărfuri a înregistrat suma de 112.2 mil. USD, crescand de 2.4 ori faţă de perioada analizată a anului trecut.
Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a însumat 313.4 mil. USD şi a înregistrat o scădere de 1.97 % în raport cu ianuarie - octombrie 2012.
www.chamber.md