Nume
Parola
Vizualizări: 2890
Ministrul Pavel Filip s-a întâlnit la Geneva cu conducerea UIT
Chişinău, 12 Decembrie 2013 — În cadrul discuțiilor cu secretarul General UIT, Hamadoun Toure, și directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaţiilor , Brahima Sanou, ministrul Pavel Filip a făcut o prezentare generală a ultimelor evoluții privind dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova. Ministrul a mulțumit pentru contribuția valoroasă a Uniunii la pregătirea Strategiei ”Moldova Digitala 2020”, la expertizarea Programului de management al spectrului de frecvenţe radio şi a Strategiei privind creşterea competitivităţii sectorului IT, menționând importanţa fiecărui program în parte.


Pavel Filip a invitat oficialii UIT să participe la ediţia din 2014 a summit - lui ICT, desfăşurat tradițional primăvara în cadrul Zilelor TIC în Republica Moldova. Evenimentul este de o importanţă majoră pentru domeniul TIC din ţară, dar şi din regiune. Hamadoun Toure şi Brahima Sanou au acceptat invitaţia , specificând că le face o deosebită plăcere să viziteze din nou ţara noastră. Oficialii au menţionat că UIT va continua sa susţină iniţiativele MTIC pentru dezvoltarea societăţii informaţionale moderne în Republica Moldova.

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, se află în perioada 9-13 decembrie, la Geneva, Elveţia, cu ocazia participării la ședința președinților Reuniunilor Regionale Preparatorii a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (RPM).În cadrul reuniunii Pavel Filip a fost distins cu medalia UIT, oferită în semn de recunoaștere a contribuției sale personale la dezvoltarea societății informaționale moderne și a sectorului TIC în regiune.