Nume
Parola
Vizualizări: 2638
Agenţi economici din Moldova participă la o misiune economică în Portugalia
Chisinau, 29 Noiembrie 2013 — În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie 2013, un grup de agenţi economici din Moldova participă la o misiune economică în Portugalia, oraşul Lisabona. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în calitate de coordonator al reţelei Enterprise Europe Network în R. Moldova, în cooperare cu centrul „Portugalinova NET”, în cadrul vizitei oficiale în Portugalia a vicepreşedintelui Comisiei Europene pentru Industrie şi Antreprenoriat, Antonio Tajani.
Potrivit lui Mihai Bîlba, director al Direcţiei Relaţii Internaţionale a CCI, misiunea economică are scopul de a promova parteneriatele de afaceri dintre companiile din Moldova şi Portugalia, dar şi companii din alte ţări membre ale Uniunii Europene.
„Manifestarea oferă o oportunitate unică pentru întreprinderile interesate de piaţa portugheză. Împreună cu peste 300 de companii şi organizaţii din Germania, Marea Britanie, Grecia, Portugalia, Italia, Serbia, Polonia ş.a, agenţii economici din Moldova vor lua parte la Conferinţa Internaţională de Afaceri. În cadrul acesteia vor fi prezentate oportunităţile de business din Portugalia, va avea loc o sesiune de întrevederi bilaterale, unde businessmenii vor putea iniția contacte de afaceri, negocia și semna contracte de colaborare comercială sau tehnologică”, a precizat sursa citată.
CCI a devenit membru al Reţelei Europene a Întreprinderilor, Enterprise Europe Network, în septembrie 2011. Reţeaua reuneşte circa 600 organizaţii de susţinere a business-ului din 49 de ţări ale lumii. Participarea în cadrul reţelei presupune utilizarea mai multor instrumente pentru a oferi servicii variate întreprinderilor, printre care: identificarea partenerilor de afaceri în diverse ţări, promovarea noilor tehnologii, consultanță pentru obţinerea accesului la finanţări europene etc.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook