Nume
Parola
Vizualizări: 3170
Centrul pentru Tineret și Sport ”Căușeni”- de la proiect regional - la realizare națională
Cimișlia, 26 Noiembrie 2013 — Lansarea Centrului pentru Tineret și Sport "Căușeni" a avut loc vineri ,22 noiembrie. La eveniment au fost invitați oficiali, ambasadori, conducători ai federaţiilor sportive din R. Moldova, reprezentanţi ai comunităţii sportive şi băştinaşi.
Prezent la eveniment, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a reiterat că Centrul pentru Tineret şi Sport este cea mai mare realizare a structurilor de resort din Republica Moldova, în ultimii 20 de ani. „Avem deja o experienţă de succes care ne va permite într - un viitor previzibil să reuşim lansarea unor instituţii similare şi în regiunile de centru şi de nord din ţară".
La rîndul său, și directorul ADR Sud , Maria Culeșov și-a exprimat mîndria pentru faptul că echipa Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a contribuit la edificarea acestui complex , o adevărată "perlă" arhitecturală. Această realizare fost apreciată şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, mai mulţi sportivi de performanţă ce au dus faima R. Moldova la diferite competiţii de nivel mondial, care au donat colegilor de la Căuşeni echipament sportiv și alte accesorii necesare.
Preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, a menţionat că ideea de a deschide un asemenea centru a venit de la mai mulţi antrenori, care ulterior a fost susţinută la diferite niveluri, transformându-se dintr-un proiect regional într-o mare realizare naţională: „Uşile centrului de la Căuşeni sunt deschise pentru toţi doritorii de a practica sportul, însă localul va face faţă şi unor competiţii sportive atât republicane, cât şi internaţionale".
Centrul pentru Tineret şi Sport din Căuşeni va găzdui competiţii raionale, regionale şi republicane şi îşi propune să educe sportivi de performanţă pentru loturile naţionale. Potențialii beneficiari ai proiectului sunt circa 50 mii locuitori ai oraşului Căuşeni şi localităţilor învecinate din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă şi Cimişlia. Centrul dispune de 5 săli pentru luptele greco-romane, artele marţiale, gimnastică şi tenis. Sala principală cu 300 locuri este destinată jocurilor de echipă, inclusiv futsal. Pe lângă aceasta, complexul dispune de sală de forţă, piscină, saună şi sală de fitness. Campionii Republicii Moldova la diferite genuri de sport spun că în sfîrşit vor avea posibilitatea să-şi invite adversarii la Căușeni, pentru că aşa săli au întîlnit doar peste hotare.
Construcţia Complexului Sportiv de la Căuşeni a început din temelie în decembrie 2010, fiind finanțată din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Consiliul Raional Căușeni.