Nume
Parola
Vizualizări: 2789
Guvernanţa Internetului, discutată la Adunarea generală ICANN
Chişinău, 22 Noiembrie 2013 — Diverse aspecte ale funcționării Internetului la nivel global sunt discutate în aceste zile în cadrul reuniunii Corporaţiei pentru Atribuirea Numelor şi Numerelor Internet (ICANN). La forul de la Buenos Aires participă şi viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev.

Participanţii la reuniune au menţionat că la această etapă guvernele se confruntă cu necesitatea perfecționării cadrului legal și de politici publice, astfel încât să fie eliminate obstacolele și să fie asigurată dezvoltarea continuă a Internetului, devenit vital pentru societate și economie. Urmează să fie asigurată o incluziune reală a cetățenilor în comunitatea utilizatorilor și beneficiarilor Internetului și creată o valoare economică adăugată.

La reuniunea anuală a ICANN sunt puse în discuție o serie de provocări cu care se confruntă organizația, ce a devenit parte a unui ecosistem mai larg și responsabilitatea căreia sporeşte de la an la an, proporțional cu creșterea rolului Internetului și utilizării acestuia.

Un spațiu generos în agenda forului este acordat evoluției celui mai important, la etapa de fața, program ICANN – implementarea noilor nume generice de nivel superior gTLD. Astfel, au fost delegate Sistemului numelor de domeniu – DNS – 24 de noi nume de nivel superior, mai multe decât au fost delegate până acum de la lansarea Internetului. La reuniunea ICANN de la Buenos Aires participă peste 1.700 de reprezentanți din diferite ţări - membre ale organizaţiei.