Nume
Parola
Vizualizări: 2805
Forumul economic “Danube Region Business Forum 2013”
Chişinău, 15 Noiembrie 2013 — În perioada 14-15 noiembrie, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dumitru Parfentiev, participă la lucrările Forumului economic “Danube Region Business Forum 2013”. Reuniunea are loc la Viena, Austria şi este organizată de Camera Economică Federală a Austriei.

Tema de bază pe care se axează Forumul din acest an este “TIC - Noi evoluții în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor”. Acest eveniment oferă o platformă unică de colaborare, la baza căruia stă interacțiunea şi schimbul de experienţă, şi care are ca scop dezvoltarea cooperării între sectorul privat, mediul academic şi sectorul public din regiunea Dunării, pentru a stimula creşterea economică, inovarea şi competitivitatea în această regiune.

În cadrul lucrărilor Forumului viceministrul TIC a venit cu propuneri pentru stimularea creşterii economice, inovarea şi competitivitatea în regiune, atragerea investiţiilor oportune din partea partenerilor externi din domeniu și promovarea industriei TIC din Republica Moldova.

Cu mesaje de salut s-au adresat Dr. Christoph Leitl, președintele Camerei Economice Federale a Austriei, Dr. Michael Spindelegger, vicecancelar și ministru Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Dr. Johannes Hahn, comisar European pentru politică regională, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor din Austria.