Nume
Parola
Vizualizări: 1031
O delegație din Kârgâzstan a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Bălți, 6 Noiembrie 2013 — O delegație din Republica Kârgâzstan, compusă din funcţionari de stat, primari, societate civilă şi mediul de afaceri, a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord pentru a face cunoștință cu politica dezvoltării regionale.

Oficialii străini au venit să studieze evoluţia procesului de dezvoltare regională în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), inclusiv acţiunile şi proiectele ce contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.

Astfel, din prezentarea directorului ADR Nord, Ion Bodrug, delegația din Kârgâzstan a avut posibilitatea să cunoască mediul investițional și cel economic din RDN, proiectele de dezvoltare regională implementate în nordul republicii și evenimentele de anvergură organizate de ADR Nord în vederea promovării regiunii și atragerii investițiilor.

În cadrul unui dialog constructiv, reprezentanţii delegaţiei din Kârgâzstan au făcut comparaţie cu metodele şi formele de implementare şi coordonare a politicii de dezvoltare regionale din regiunea noastră cu cele practicate de instituţiile omoloage din țara lor.

La sfârșitul vizitei, reprezentanţii delegaţiei au mulţumit părții moldave pentru disponibilitatea de a-și împărtăși experiența și și-au exprimat disponibilitatea în vederea stabilirii unor noi parteneriate și cooperări bilaterale.

www.adrnord.md