Nume
Parola
Vizualizări: 2991
Regiunea Sud are cel mai bun proiect de Twinning
Cimişlia, 30 Octombrie 2013 — Ieri, în incinta Academiei de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova s-a desfăşurat seminarul inter-regional„Teritoriile în acţiune: şase proiecte-pilot pentru Moldova", organizat în cadrul Proiectului de Twinning „Consolidarea Capacităţilor în Dezvoltarea Regională în Republica Moldova" (Componenta 3, Activitatea 3).
La inaugurarea şi activităţile seminarului au participat: Victor ZUBCU, viceministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor; Patrick NODDINGS, lider de proiect din partea Uniunii Europene; Igor MALAI, lider de proiect din partea ţării beneficiare şi lider C3, şef-adjunct al Direcţiei generale dezvoltare regională, MDRC; Anne AZAM-PRADEILLES, consilieră rezidentă de Twinning, Vasile MARINA, doctor habilitat, profesor universitar, rector al Academiei, precum şi alţi experţi locali şi internaţionali.
Din partea ADR Sud au participat directorul Agenției, dna Maria Culeșov, specialistul secției management proiecte, Andrei Tocaru, și Alexandru Sîrbu, specialist în planificare și programare, membri ai grupurilor de lucru în cadrul Twinning.
În cadrul seminarului au fost prezentate şase proiecte-pilot din regiunile de dezvoltare Nord, Centru şi Sud. Pentru a respecta echitatea tratării tuturor echipelor, ordinea prezentărilor a fost trasă la sorți . Astfel prezentarea proiectelor a început cu proiectul "Facilitarea dezvoltării afacerilor noi prin crearea incubatorului regional de afaceri în orașul Cimișlia". În cuvîntul de deschidere, președintele raionului Cimișlia, Maxim Colța a menționat necesitatea implementării acestui proiect cu impact regional. De asemenea, a apreciat colaborarea dintre specialiștii ADR Sud și a celor din Consiliul Raional Cimișlia, colaborare care aduce rezultate vizibile.
A urmat prezentarea și altor proiecte, conform ordinii stabilite, iar cel mai bun a fost desemnat proiectul "Alimentarea cu apă din rîul Prut pentru Regiunea de Dezvoltare Sud".