Nume
Parola
Vizualizări: 2648
Utilizarea TIC în Educaţie
Chişinău, 15 Octombrie 2013 — Ministerul Educaţiei în comun cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au organizat în perioada, 7-11 octombrie, un seminar internaţional cu genericul ”Utilizarea TIC în educaţie: Dezvoltare şi Cooperare”. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului TIC şi ai Ministerului Educaţiei, ai programului E-transformare, ai mediului academic, experţi în domeniul TIC din Republica Coreea şi Republica Moldova, profesori de informatică.

Seminarul a fost organizat în scopul efectuării unui schimb de experienţă şi iniţierii unei cooperări bilaterale cu Republica Coreea în domeniul implementării TIC în Educaţie. Viceministrul TIC, Vitalie Tarlev, a menţionat importanţă dezvoltării E-educaţiei, precizând că recent Guvernul a aprobat Strategia Moldova Digitală 2020, unul dintre compartimentle de bază ale căreia se referă la ultilzarea TIC în educaţie.

„În următoarele luni Ministerul TIC în comun cu Ministerul Educaţiei va elabora un plan comun de dezvoltare a e-Educaţiei. Dorim să fim parteneri în promovarea tehnologiilor moderne în societate”, a accentuat Vitalie Tarlev.
În cadrul seminarului exeprţii coreeni au împărtăşit din experienţa acumulată în dezvoltarea sistemului e-Educaţie: infrastructura TIC în educaţie , lecţiile on-line, laboratoarele digitale, conceptul Smart School. În prezent, 70 la sută din curricula şcolară din Republica Coreea o constituie învăţământul electronic, iar ponderea TIC în educaţie înregistrează o creştere anuală de peste 9%.

Urmare a training-lui, organizatorii îşi propun să consolidesze capacităţile instituţionale în vederea aplicării conceptului „Smart Education” şi proiectului „Smart Classes” în instituţiile de învăţământ preuniversitar din Republica Moldova. Seminarul a avut loc la Centrul moldo-coreean de Informare şi Acces.