Nume
Parola
Vizualizări: 3620
O nouă mega tablă de șah va fi instalata sîmbătă în Chișinău
Chisinau, 11 Octombrie 2013 — Academia Națională de Șah din Moldova lansează o nouă mega tablă de șah în Chișinău. Deschiderea oficială va avea loc sîmbătă, 12 octombrie 2013, în parcul Valea Morilor din Chișinău cu începere de la orele 10.00.

Acest proiect este realizat cu suportul Primariei municipiului Chișinău, iar parteneri sunt companii VideoSecurity și Starnet.Tabla de șah are dimensiunile de 4 x 4 m. Piesele de sah sunt confectionate din material lemn și sunt usor de manevrat. Tabla este produsă de către Protron Media SRL.

Scopul proiectului este să contribuie la popularizarea șahului și promovarea unui mod sănătos de viață prin organizarea unor activități în spații publice deschise.

La eveniment vor participa maeștri internaționali, antrenori și elevi, care activează sub egida Academiei Naționale de Șah din Moldova. Sunt invitați să participe reprezentanți mass media, copii, tineri, precum și toți cei pasionați de șah.

O astfel de tablă a fost instalată anterior în Scuarul Catedralei “Naşterea Domnului”, acest loc devenint unul îndrăgit de șahiști, amatori, copii, tineri, pensionari care își petrec timp liber inteligent. Astfel de table sunt instalate în mai multe orașe europene. Partenerii proiect planifică în viitor să mai instaleze 4 mega table (în fiecare raion al municipiului).

Prin acest proiect, partenerii doresc să promoveze șahul pe o platformă calitativ nouă, făcînd din el un mod incitant de petrecere a timpului liber. Amplasare tablelor de șah în zonele de recrearea a orașului vine să creeze oportunități de dezvoltare și încurajare a comunicării pro-active și să sprijine pe toți cei care iubesc acest joc. Jocul, prin atractivitatea lui, poate avea si o componenta educativa pentru copii, care isi pot dezvolta logica, intelectul și spiritul competitiv.

Pentru informații suplimentare:
Ion Gîrneț +373 78888243, manager.academia.sah@gmail.com