Nume
Parola
Vizualizări: 4040
API realizează un proiect de promovare a dezvoltării regionale
Chişinău, 7 Octombrie 2013 — Luni, 7 octombrie 2013, Asociaţia Presei Independente (API) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor au semnat un acord de parteneriat şi colaborare în implementarea unui proiect de promovare pe agenda mass-media a subiectelor jurnalistice despre dezvoltarea regională. Proiectul este realizat de API în perioada septembrie 2013 – februarie 2014 şi are ca obiectiv oferirea de asistenţă în comunicarea cu jurnaliştii pentru agenţiile de dezvoltare regională din ţară.

În cadrul proiectului, jurnaliştii/instituţiile mass-media şi bloggerii activi vor fi ajutaţi să se documenteze mai bine în subiectele despre dezvoltarea regională, să-şi consolideze cunoştinele şi capacitatea de analiză prin comunicarea şi interacţiunea cu experţii în domeniu şi beneficiarii dezvoltării regionale. Astfel, în lunile următoare, API va organiza câteva dezbateri în format de „club de presă” la tema dezvoltării regionale ca prioritate-cheie la nivel naţional, vizite de studiu pentru jurnalişti şi bloggeri în regiunile unde se implementează proiecte de dezvoltare regională, publicarea unor articole-sindicat despre dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, economia rurală şi îmbunătăţirea productivităţii în agricultură, ritmurile de dezvoltare a oraşelor mici, utilizarea eficientă a resurselor naturale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii etc. Prima vizită de studiu pentru jurnalişti şi bloggeri va avea loc la 25 octombrie a.c., în Regiunea de Dezvoltare Sud (vor fi vizitate proiecte din Căuşeni şi Ştefan-Vodă), iar primul „club de presă” este planificat pentru 5 noiembrie a.c., în mun. Bălţi – oraşul de reşedinţă al Regiunii de Dezvoltare Nord.

De asemenea, proiectul prevede oferirea consultanţei şi instruirii pentru responsabilii de comunicare din cele trei agenţii de dezvoltare regională (Nord, Centru şi Sud), monitorizarea selectivă şi analiza materialelor jurnalistice la tema dezvoltării regionale, precum şi elaborarea unui set de recomandări pentru factorii de decizie din domeniu în scopul îmbunătăţirii comunicării cu mass-media.

Proiectul „Eforturi integrate pentru promovarea dezvoltării regionale în agenda mass-media” este finanţat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi a fost selectat în rezultatul unui concurs deschis de granturi pentru reţele şi organizaţii neguvernamentale de media.

Telefon pentru relaţii suplimentare:
022 220996
www.api.md

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, din sursele oferite de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). Proiectul este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.