Nume
Parola
Vizualizări: 3010
„Împreună pentru un viitor european”: Chișinăul găzduiește Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic
Chișinău, 4 Octombrie 2013 — Peste 200 de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și oficiali din țările Parteneriatului Estic, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene și guvernelor Uniunii Europene se reunesc, la Chișinău, la 4 și 5 octombrie 2013, la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic, care se desfășoară cu genericul „Împreună pentru un viitor european”.

Pe agenda Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic se află subiecte privind viitorul societății civile în contextul Acordului de Asociere: înainte și după Summit-ul de la Vilnius; Indicele Integrării Europene; politicile de tineret și drepturile omului; dialogul social etc.

Astfel această reuniune la care participă și Comisarul European pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle, reprezintă o platformă de dialog cu privire la realizările Parteneriatului Estic și contribuția societății civile la dezvoltarea sa.

În ajunul Forumului, Comisarul European Štefan Füle a declarat la Chișinău că eforturile Republicii Moldova de a aplica valorile Uniunii Europene fac ca această țară să fie lider în Parteneriatul Estic.

În cadrul sesiunilor de panel ale Forumului delegații vor discuta mai multe priorități și inițiative, inclusiv subiecte privind alegerile, libertatea mass-media, combaterea corupției, politicile sociale.

Cea de-a cincea ediție a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic este organizată cu suportul oferit de Comisia Europeană/Serviciul European de Acțiune Externă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și a Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei.