Nume
Parola
Vizualizări: 2291
Masă rotundă privind accesul la instituţia medierii comerciale
Chișinău, 24 Septembrie 2013 — Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova invită juriștii și conducătorii întreprinderilor la o masă rotundă privind accesul la instituţia medierii comerciale. Evenimentul va avea loc pe data de 1 octombrie 2013, la orele 17:00 în sala de ședințe a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, mun. Chișinău, bd. Ştefan cel Mare 151.

Masa rotundă va fi moderată de experţi internaţionali în mediere din cadrul Centrului pentru Soluţionarea Eficientă a Litigiilor din Marea Britanie (CEDR).
Reuniunea este una din activitățile incluse în Planul de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare a Sectorului Justiţiei pentru anii 2011-2016 și are scopul de a familiariza reprezentanții mediului de afaceri cu modalităţile de soluţionare alternativă a disputelor (ADR).

Potenţialul ADR de a produce beneficii economice prin soluţionarea litigiilor la costuri mai mici şi în termen redus este recunoscut pe larg pe plan internaţional. Cu toate acestea, practica medierii în Republica Moldova este încă modestă.

Strategia de Reformare a Sectorului Justiţiei pentru anii 2011-2016 cuprinde întreg sectorul provocărilor cu care se confruntă Guvernul RM în administrarea justiţiei şi stabileşte un cadru comun pentru toate eforturile de reformă din sectorul justiţiei în Republica Moldova, integrând diverse elemente de acţiuni care urmează să fie realizate în perioada de reformă. Al cincilea din cei şapte piloni ai Strategiei este ”Rolul justiţiei în dezvoltarea economică” şi presupune promovarea şi implementarea arbitrajului şi medierii ca prioritate pentru creşterea accesului la justiţie, diminuarea dependenţei de instanţele de judecată şi promovarea activă a investițiilor străine directe.

Înregistrare şi informaţii suplimentare:
tel: 022 23 52 88; 067439855;
e-mail: arbitration@chamber.md
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook