Nume
Parola
Vizualizări: 2489
Moldova găzduiește cea de a II-a Academie ”East-Invest” a Eurochambers
10 Septembrie 2013 — În perioada 9 - 14 septembrie 2013, la Vadul lui Vodă, circa 50 de reprezentanţi ai organizațiilor de susținere a businessului (OSB) din cele 6 state ale Parteneriatului Estic – Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina – participă la cea de a II-a Academie ”East-Invest” a Eurochambers (Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie Europene). Manifestarea este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, în cadrul Proiectului ”East-Invest”.
Birgit Arens, manager de proiect, reprezentant al Eurochambres, a spus că, Academia ”East-Invest” este un program intensiv de traininguri practice. ”Cursurile sunt conduse de 10 experţi din Belgia, Irlanda, Danemarca, Cehia, Lituania. Participanții vor fi familiarizați cu politica comerțului UE şi relaţiile cu statele membre ale Parteneriatului Estic, modalitățile de colaborare între reprezentanţii diferitor organizații de susținere a businessului, investiţii, promovare, marketing teritorial, prestarea serviciilor de internaţionalizare a companiilor etc.
Academia are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine procesele care au loc atât pe plan național, cât și internațional în economie. Sper că veți însuși lucruri noi, care vă vor fi utile în activitatea dvs”.
La ceremonia de deschidere a evenimentului, vicepreședintele CCI a RM, Tudor Olaru a salutat oaspeții în Republica Moldova, accentuând că schimbul de idei dintre diferite OSB din țările Parteneriatului Estic, precum și experiența pe care o dețin experții din UE le va permite organizațiilor de susținere a agenților economici să preia practicile europene, să-și diversifice serviciile și să sporească calitatea acestora.
”East-Invest” este un proiect regional de facilitare a investiţiilor şi comerţului pentru dezvoltarea economică a regiunii din vecinătatea Estică a UE, lansat în anul 2011, în cadrul iniţiativei Parteneriatului Estic European. Proiectul are o durată de trei ani și este destinat organizaţiilor de susţinere a afacerilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii din ţările Parteneriatului Estic.
Prima Academie ”East-Invest” a avut loc în 2012, Ucraina.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook