Nume
Parola
Vizualizări: 2664
Viceministrul TIC, Dumitru Parfentiev, participă la Forumul mondial pentru transport, afaceri maritime şi comunicaţii
Chişinău, 5 Septembrie 2013 — Dezvoltarea reţelelor de transport şi comunicaţii, accesibilitatea mai bună a piețelor de desfacere, atragerea investiților şi crearea noilor locuri de muncă sunt doar câteva dintre subiectele de discuţie din agenda „Forumului pentru transport, afaceri maritime şi comunicaţii”, ce se desfăşoară în perioada 5-7 septembrie, la Istanbul, Turcia. La eveniment participă viceministrul TIC, Dumitru Parfentiev.

Participanţii la reuniune analizează soluţiile de eficientizare a transportului si interacțiunii sistemelor de comunicații la nivel global, precum şi posibilităţile de cooperare regională multilaterală. „Comunicaţiile interconectate, transportul multimodal, regulile comune de interacţiune sunt aspecte inter-dependente, strict necesare fiecărui cetăţean. Prin urmare, acestea trebuie să fie sigure şi uşor de accesat”, a declarat în debutul şedinţei Ministrul Transportului şi Comunicaţiilor din Republica Turcia, Hasan Tufan.

„Forumul, aflat la cea dea 11 ediţie, şi desfăşurat în acest an sub genericul „Viitorul transportului, accesibilitatea şi dezvoltarea tehnologiilor comunicaţionale la nivel global” este o posibilitate de a dezvolta proiectele elaborate de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) şi a spori competitivitatea Republicii Moldova în domeniul transportului şi sectorului TIC”, consideră Dumitru Parfentiev. Viceministrul va prezenta la for documentele strategice elaborate de MTIC pentru dezvoltarea sectorului şi va vorbi despre omniprezenţa infrastructurilor de comunicaţii.

Evenimentul este organizat de Ministerul de Transport şi Comunicaţii din Turcia şi întruneşte reprezentanţi din mai multe ţări ale lumii, diversitatea geografică extinzându-se de la Yemen până la SUA.
Agenda Forumului, ţările participante şi alte detalii pot fi accesate aici: http://www.ulastirmasurasi.gov.tr/en/