Nume
Parola
Vizualizări: 3858
Incubatorul de Inovare Nord anunţă concurs de selectare a viitorilor rezidenti
Balti, 13 August 2013 — Incubatorul de Inovare Nord din mun. Bălţi administrat de către Universitatea de Stat Alecu Russo, anunţă concurs cu privire la selectarea viitorilor rezidenţi pentru participarea la concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2014.

Cerinţa obligatorie: Condiţia obligatorie pentru aplicarea proiectelor de inovare şi transfer tehnologic este implementarea unei inovaţii sau tehnologii noi pentru Republica Moldova.

Perioada de implementare: Perioada de implementare a proiectelor de inovare şi transfer tehnologic este de maxim 2 ani (2014-2015).

Bugetul proiectului: Proiectele de inovare şi transfer tehnologic se finanţează de la bugetul de stat, în volum de până la 50 la sută, acordându-se prioritate proiectelor cu pondere mai mare de cofinanţare.
Bugetul total al proiectului nu poate depăşi 1 milion de lei.

Sursa de finanţare: Sursa de finanţare a proiectelor de inovare şi transfer tehnologic este de maxim 50 % din bugetul de stat calculat din valoarea totală a proiectului şi minim 50% de la agentul economic ca cofinanţare din sursele proprii.
Cofinanţarea poare fi efectuată prin mijloace financiare sau prin utilaje echipamente necesare pentru realizarea proiectului, procurate în perioada de realizare a proiectului de transfer tehnologic.

Grupul ţintă: Întreprinderile mici şi mijlocii cu un staj de activitate nu mai mare de jumătate de an, persoane fizice care în perioada implementării proiectului îşi vor înregistra întreprinderea.

Criteriile de eligibilitate la selectare:
a. Să nu posede datorii faţă de bugetul de stat.
b. Să fie capabili să garanteze valoarea cofinanţării pe întreaga perioadă de realizare a proiectului. Ca dovadă va prezenta o scrisoare de garanţie.
d. Să nu fie parte au unui proces civil sau penal.
e. Să fie rezident al unuia din incubatoare de inovare.

Activităţile principale: În cadrul concursului vor fi finanţate cele mai bune proiecte. IMM câştigătoare vor beneficia de 50% pentru implementarea planului său de afaceri. Ideea de afaceri trebuie să fie în cadrul următoarelor direcţii strategice:
- Valorificarea resurselor umane, naturale şi informaţionale pentru dezvoltare durabilă;
- Biomedicina, farmaceutica, menţinerea şi fortificarea sănătăţii;
- Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară;
- Nanotehnologii, inginerie industrială, produse şi materiale noi;
- Eficientizarea complexului energetic şi asigurarea securităţii energetice, inclusiv prin folosirea resurselor renovabile.

Termenul limită pentru adresările la Incubatorul de Inovare Nord de a fi acceptaţi ca viitori rezidenţi şi pentru a putea aplica dosarul la concurs este 1 septembrie 2013.

Pentru detalii Vă puteţi adresa:
str. Puşkin, 38, mun. Bălţi,
Universitatea de Stat Alecu Russo,
Incubatorul de Inovare Nord,
Tel. 069033939, 060599924