Nume
Parola
Vizualizări: 2731
Start Școlii de Vară IT și Cultură Coreeană
Chişinău, 5 August 2013 — Peste 100 de persoane de diferite vârste: de la adolescenţi până la pensionari, participă la Școala de Vară IT și Cultură Coreeană. Cursurile au loc la Centrul moldo-coreean de Informare şi Acces şi sunt ţinute în bază de voluntariat de traineri din Republica Coreea.
Participanţii la tabăra da vară au fost salutaţi de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, care a menţionat că experienţa Republicii Coreea în domeniul IT este foarte valoroasă pentru ţara noastră şi a stat la baza elaborării Strategiei Moldova Digitală 2020. Potrivit clasamentului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, Coreea se menţine al 3 an consecutiv pe primul loc după indicele de dezvoltare a societăţii informaţionale.
„Centrul moldo-coreean de Informare şi Acces, care şi-a început activitatea acum un an, este un proiect comun al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi al Agenției Naționale pentru Societatea Informațională din Republica Coreea. Acesta reprezintă o punte de legătură dintre Moldova şi Coreea”, a declarat Pavel Filip. Ministrul le-a urat participanţilor la şcoala de vară succes, iar voluntarilor din Coreea o şedere plăcută în Moldova.
Joon Lee, membru al echipei de voluntari, a spus că deşi se află de doar câteva zile în Republica Moldova, a reuşit să îndrăgească ţara noastră şi oamenii săi, peisajul rustic şi bucatele naţionale .
Prezenţa voluntarilor coreeni în Republica Moldova a devenit posibilă datorită programului de voluntariat KIV (Korean IT Volunteers) al Agenţiei Naţionale pentru Societatea Informaţională din Republica Coreea.
Managerul Centrului moldo-coreean de Informare şi Acces, Ana Bradu, a declarat că numărul de solicitări din partea aplicanţilor la tabără a depăşit mult aşteptările. Interesul a fost unul sporit atât pentru cursurile de IT, cât şi pentru cultura coreeană.
Cursurile vor avea loc zilnic pe parcursul lunii august şi vor fi axate pe programare Java, photoshop, Microsoft Office şi cultură coreeană. Anul acesta patru echipe de voluntari coreeni se află în Republica Moldova pentru instruiri în domeniul IT.