Nume
Parola
Vizualizări: 1185
Vizită de lucru în Letonia pe tema elaborării Strategiei de Dezvoltare Socio-Economice a Regiunii de Dezvoltare Nord (2014-2020)
Letonia, 29 Iulie 2013 — Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) se află într-o vizită de lucru în Letonia, unde, împreună cu partenerii de dezvoltare din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din statul baltic, vor lucra la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a Regiunii de Dezvoltare Nord (2014-2020).

Reprezentanții ADR Nord care participă în cadrul vizitei sunt directorul ADR Nord, Ion Bodrug, șefa Secției planificare strategică și programare, Inga Cojocaru, și specialiștii în probleme strategice şi planificare Ala Cucu și Vitalie Rusu. De asemenea, la vizita de lucru participă primarul de Corjeuți, Victor Andronic, și directorul „Megapolis” FM Bălți, Iurie Dondea.

În următoarele zile, vor fi organizate discuții și vizite în mai multe localități din Letonia. Experiență din Letonia, susțin specialiștii ADR Nord,va duce la îmbunătățirea procesului de planificare strategică în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. De asemenea, în rezultatul vizitei de lucru, specialiștii în probleme strategice şi planificare de la ADR Nord își vor îmbunătăți experiența în privința elaborării documentelor strategice de planificare a dezvoltării regionale la nivel local și regional și vor studia cele mai importante exemple ale politicii policentrice de dezvoltare a Letoniei, în special dezvoltarea orașelor.

„Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a Regiunii de Dezvoltare Nord pentru perioada 2014-2020 nu are să aducă decât plus valoare Regiunii de Dezvoltare Nord. Sunt sigur că demersul de a cupla mecanismele de dezvoltare ale Regiunii Nord la mecanismele europene va produce roade în perioada următoare”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Începutul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a Regiunii de Dezvoltare Nord a fost marcat de organizarea Conferinței Internaționale cu genericul „Oportunităţi de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, până în anul 2020”, eveniment ce a avut loc în intervalul 21-22 mai curent, în municipiul Bălți. E de notat că organizarea conferinței a fost asistată de către partenerii ADR Nord din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonă, a căror anterioară contribție la revizuirea Strategiei de Dezvoltare Regională Nord (SDR Nord), lansată în cadrul evenimentului, a fost substanțială.

www.adrnord.md