Nume
Parola
Vizualizări: 2473
Despre oportunitățile oferite de sectorul TIC, la Telenești
Chişinău, 17 Iulie 2013 — Cu scopul de a afla care sunt problemele cu care se confruntă locuitorii raionului Telenești, dar și care este situația actuală a subdiviziunilor întreprinderilor de stat din subordinea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, viceministrul Vitalie Tarlev s-a deplasat la Telenești, unde s-a întâlnit cu administrația raionului, conducătorii subdiviziunilor și a primit în audiență cetățenii.

La întrevederea cu administrația raionului, viceministrul Vitalie Tarlev a informat despre principalele proiecte promovate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor pentru edificarea unei societăți informaționale moderne, făcând referire și la utilizarea inteligentă a resurselor informaționale. „Este important în ce scop folosim Internetul – pentru distracții și filme sau pentru a crea locuri de muncă”, a menționat viceministrul. Publicul prezent la întâlnire s-a arătat interesat de subiectele abordate, evenimentul devenind interactiv.

Conform agendei de lucru, viceministrul s-a întâlnit și cu conducătorii subdiviziunilor întreprinderilor de stat din subordinea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Vitalie Tarlev a încurajat asistența pentru promovarea continuă a politicilor MTIC, abordând subiecte de sporire a calității serviciilor prestate populației din raionul Telenești.

Ca reprezentant al Guvernului, Vitalie Tarlev a primit în audiență cetățeni care au solicitat ajutor în privința unor probleme ce țin și de competența altor administrații publice centrale de specialitate, adresând totodată întrebări despre tarifele și calitatea telefoniei cu acces radio în unele localități, acoperirea cu servicii de comunicații mobile și altele. Dialogul a demonstrat interesul locuitorilor pentru utilizarea serviciilor electronice, accesul la beneficiile oferite de domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, discuțiile confirmând, o dată în plus, necesitatea dezvoltării continue a sectorului TIC și proliferarea acestor oportunități până la fiecare localitate și cetățean.