Nume
Parola
Vizualizări: 4291
Agricultura și dezvoltarea rurală trebuie să devină priorități naționale: prezentarea Caietului de Politici Agricole FNPAIA 2013
Chișinău, 3 Iulie 2013 — Producătorii agricoli din Moldova s-au reunit la Chișinău, în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Federației Naționale a Patronatului din Agricultură şi Industrie Alimentară (FNPAIA), pentru a discuta realizările obținute în cei trei ani de la adoptarea Caietului de Politici Agricole și pentru a propune soluții la dificultățile rămase.

Această reuniune a producătorilor agricoli din țară a fost procedată de mai multe mese rotunde, organizate de FNPAIA în mai multe raioane, pentru a efectua o trecere în revistă a reușitelor și neîmplinirilor în domeniul politicilor agricole.

„Lucrând împreună, vorbind cu voce unificată şi ca o organizaţie reprezentativă, este posibil să realizăm lucruri pe care întreprinderile nu le pot realiza individual ori răzleţit”, a afirmat Președintele FNPAIA, Alexandru Slusari, și accentuează nevoia ca strategiile naționale de dezvoltare să includă agricultura și dezvoltarea rurală printre prioritățile țării.

Procesul de actualizare a Caietului de Politici Agricole FNPAIA a fost lansat, în aprilie 2013, la Florești, în cadrul unei mese rotunde cu participarea producătorilor agricoli și a fost continuat în alte regiuni ale țării, pentru a fi prezentat spre aprobare la ședința lărgită a Consiliului FNPAIA.

Versiunea precedentă a Caietului de Politici Agricole Caietul de politici agricole este produsul celor 11 mese rotunde, organizate de FNPAIA în perioada august-octombrie 2010 în 11 regiuni ale ţării, inclusiv la Căuşeni, Orhei, Ştefan Vodă, Soroca, Cahul, Hânceşti, Edineț şi Bălţi. În acest proces de adoptare și actualizare a Caietului de Politici Agricole, FNPAIA a beneficiat de susținerea oferită de Programul de Cooperare cu Organizaţiile Patronale din Olanda (Dutch Employers Cooperation Programme).

Această reuniune a producătorilor agricoli, la care au participat de asemenea oficiali de stat și parteneri de dialog, coincide cu marcarea celor 10 ani de activitate a Federației Naționale a Patronatului din Agricultură şi Industrie Alimentară în reprezentarea intereselor producătorilor agricoli şi dezvoltarea sectorului agricol și dezvoltarea rurală în Republica Moldova.


Contacte:
Federaţia Naţională a Patronatului din Agricultură şi Industrie Alimentară (FNPAIA)
bd. Ştefan cel Mare 162, Chişinău, b. 1309-1310
MD 2004, Republica Moldova
Tel.: 022 21.00.85; Fax: 022 22.82.87
Web: http://www.fnpaia.org