Nume
Parola
Vizualizări: 2139
Întreprinzători autohtoni vizitează Expoziția “Summer Fancy Food Show” din SUA
Chișinău, 27 Iunie 2013 — În perioada 27 iunie - 4 iulie 2013, un grup de agenți economici autohtoni efectuează o vizită de afaceri în New York, Statele Unite ale Americii, la Expoziția internațională de produse alimentare și băuturi “Summer Fancy Food Show”.
Misiunea economică este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu scopul de a facilita inițierea noilor parteneriate de afaceri și a informa întreprinzătorii despre inovațiile și tendințele în sectorul industriei alimentare. …
Marina Petrova, director al Direcției Expoziții și Târguri a CCI, a menționat că, din delegație fac parte reprezentanți ai SRL”Cartnord”, SRL ”Rogob”, ÎI ”Brutăria Cojuhari”, SRL ”Grinford”, SRL ”Naţional Media”, SRL ”Mailexprespoşta” , SRL ”Moldexprespoşta”.
”Expoziția internațională de produse alimentare și băuturi “Summer Fancy Food Show” este unul din cele mai mari evenimente în domeniu din SUA și se desfășoară pe o suprafață de 32 000 m2. La ea participă peste 2400 de expozanți din circa 80 de țări. Aici sunt prezentate semifabricate, condimente și conservanți, produse lactate, fructe și legume, băuturi alcoolice și nealcoolice, produse de cofetărie, carne și produse din carne etc.
Întreprinzătorii din Moldova vor vizita nemijlocit standurile expoziției și vor avea întrevederi bilaterale, în dependență de profilul activității și de interesele de afaceri”, a precizat Marina Petrova.
Businessmenii autohtoni vizitează pentru prima dată “Summer Fancy Food Show”.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie - aprilie 2013 Moldova a exportat în SUA mărfuri în valoare de 10,5 mil USD – cu 20,7% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Volumul importului de mărfuri din SUA pe piața moldovenească s-a cifrat la 25 mil USD, în perioada ianuarie – aprilie 2013, crescând cu 11,4% față de perioada de referință a anului 2012.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook