Nume
Parola
Vizualizări: 2123
Simpozion: ”Creșterea economică și stabilitatea financiară”, 27 iunie, Chișinău
Chișinău, 26 Iunie 2013 — Pe data de 27 iunie 2013, orele 9.30, la Chișinău (Leogrand Hotel & Convention Center, str. Mitropolit Varlaam 77), va avea loc Simpozionul economic internațional "Creșterea economică și stabilitatea financiară".

Reuniunea este organizată de Liga Bancherilor din Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie, Academia de Studii Economice din Moldova și în cooperare cu Consiliul coordonator al asociațiilor bancare din țările CSI, Europei Centrale și de Est.
Simpozionul este dedicat unui subiect abordat activ pe plan internațional, fiind actual și pentru mediul de afaceri din Republica Moldova.
Strategia de dezvoltare a unei țări are, de regulă, ca obiectiv primordial realizarea principalilor indicatori economici și sociali, precum: creșterea economică sustenabilă, ridicarea nivelului de trai al populației, reducerea șomajului etc. În context, sectorul financiar-bancar al țării este pus în fața unei dileme: să respecte cerințele de prudență și diminuare a riscurilor și să continue să crediteze economia națională. Astăzi, sistemul financiar-bancar este capabil să îndestuleze cu bani suficienți economia pentru o creștere economică durabilă, în condițiile asigurării unei stabilități financiare? Acestea și alte aspecte vor fi dezbătute în cadrul forumului.