Nume
Parola
Vizualizări: 2128
Militari și ofițeri în rezervă din nordul țării au primit diplome de recalificare profesională
Balti, 26 Iunie 2013 — Pe 25 iunie 2013, la filialele Bălți și Edineț ale Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, în cadrul unor ceremonii oficiale, 44 de militari și ofițeri în rezervă, participanți la Proiectul OSCE ”Recalificarea profesională a militarilor în Republica Moldova”, au primit diplomele ce le atestă cunoștințele într-un nou domeniu.
În perioada 18 martie - 18 iunie curent, militarii au frecventat cursuri de limba engleză sau tehnologii informaționale.
Galina Codița, director al filialei Bălți a CCI, a menționat că, la Bălți organizarea instruirii a fost posibilă grație bunelor relaţii de colaborare cu Centrul Militar teritorial, unitatea militară, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” și cu întreprinzătorii.
Inna Stanciu, director al filialei Edineț a CCI, le-a urat ofiţerilor să utilizeze cât mai eficient noile competenţe și să își aprofundeze permanent cunoştinţele. ”În societatea contemporană formarea continuă este un proces iminent pentru a te realiza ca specialist. Cunoașterea limbilor străine și a tehnologiilor informaționale oferă mult mai multe posibilităţi de angajare, de comunicare, de schimb de experienţă și de creştere profesională. Cumulând noile abilități cu cele din domeniul militar, participanții la proiect vor putea să facă față cerințelor de la viitorul loc de muncă, de data aceasta în domeniul civil”.
Proiectul OSCE ”Recalificarea profesională a militarilor” a fost lansat în septembrie 2010, fiind realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova.
În perioada 2010 - 2013, în cadrul a șase faze de instruire, au obținut noi cunoștințe și abilități 550 de persoane – ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale, Poliției de Frontieră şi Departamentului Trupelor de Carabinieri.
Instruirile au fost organizate la Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Hâncești, Leușeni, Otaci, Ungheni.
Ceremonia oficială de încheiere a proiectului va avea loc pe 2 iulie, la Chișinău.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook