Nume
Parola
Vizualizări: 3708
Pavel Filip: Proiectele MTIC trebuie sa fie continuate, deaceea am promovat în funcţie profesionişti din cadrul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor
Chişinău, 12 Iunie 2013 — Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, i-a prezentat astăzi colectivului pe cei trei viceminiştri noi, numiţi în funcţie de către Guvern. Pavel Filip a ţinut să mulţumească pentru conlucrare ex-viceminiştrilor Dona Şcola şi Mihaela Iacob, dorindu-le succes în activitatea lor ulterioară.
Cei trei viceminiştri noi aprobaţi în funcție de Cabinetul de Miniştri sunt Vitalie Tarlev, Dmitrii Parfentiev şi Vitalie Ciolacu. Primii doi vin din echipa ministerială. Ministrul Pavel Filip a menţionat că, pentru a asigura continuitatea proiectelor începute, a decis să promoveze în funcţie doi profesionişti, care au activat în interiorul Ministerului şi cunosc în detalii domeniul TIC.
Vitalie Tarlev activează la Minister din 2005 în calitate de sef al direcţiei relaţii externe si integrare europeană. A coordonat proiectele externe, atât pe dimensiunea bilaterală, cât si multilaterala în cadrul organismelor internaţionale de specialitate. Anterior a fost consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România şi şef de secţie în Direcţia relaţii parlamentare externe a Parlamentului Republicii Moldova. Vitalie Tarlev va coordona politicile ce ţin de tehnologia informaţiei, relaţiile externe şi integrarea europeană.
Dmitrii Parfentiev a venit în echipa Ministerului TIC în 2011 şi a condus direcţia politici în comunicaţii electronice şi poştale, anterior a activat în acelaşi domeniu, în sectorul privat. Dmitrii Parfentiev va fi responsabil de politicile în domeniul comunicaţiilor.
Vitalie Ciolac este jurist, a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne în domeniul combaterii crimelor organizate şi migraţiei ilegale. Ulterior, a activat în sectorul privat. Vitalie Ciolac va coordona activităţile ce ţin de cadrul legal în domeniu.
Ministrul Pavel Filip a felicitat noii viceminiştri cu numirea în funcţie, menţionând că aceasta este o onoare, dar şi o responsabilitate enormă. Pavel Filip i-a îndemnat să se încadreze plenar în realizarea obiectivelor şi sarcinilor care stau în faţa Ministerului pentru edificarea în Republica Moldova a unei societăţi informaţionale moderne, bazată pe servicii informaţionale performante şi cunoştinţe.