Nume
Parola
Vizualizări: 3244
Regiunea de Dezvoltare Sud: recepția lucrărilor la ”Construcția drumului de acces Dimitrova-Acui”
12 Iunie 2013 — Asigurarea accesului locuitorilor comunelor Cîietu şi Baimaclia spre centrul raional Cantemir prin construirea unui drum între satele Dimitrova şi Acui a constituit obiectivul general al celui de-al doilea ca importanţă proiect lansat oficial în 2012 în Regiunea de Dezvoltare Sud, suma investiţiei fiind de 14 684 000 lei.
Acest obiectiv important a fost atins odată cu recepţia la terminarea lucrărilor, care a avut loc în data de 7 iunie anul curent, după aproximativ un an de la selectarea antreprenorului şi demararea activităţilor preconizate în documentaţia de execuţie a proiectului de reabilitare a infrastructurii de drumuri cu impact regional.
O comisie alcătuită din reprezentanţi ai organelor abilitate cu funcţii de control, inclusiv din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţii, Administraţiei Drumurilor, Inspectoratului Ecologic, Serviciului de Pompieri şi ai Serviciului pentru Supravegherea Sănătăţii Publice, s-a deplasat la obiect pentru a examina calitatea şi volumul lucrărilor, urmînd să recepţioneze proiectul de execuţie finală şi să avizeze actul de recepţie a drumului nou-construit, care urmează în scurt timp a fi dat în exploatare. La faţa locului au fost prezenţi specialiştii ADR Sud, ai administrtaţiei publice raionale şi locale.
Pentru primarul comunei Cîietu, Dmitri Pîslari, bucuria evenimentului a fost una deplină:” La drept vorbind, cînd am aplicat la ADR Sud pentru finanţare cu un proiect de reabilitare a acestei porţiuni de drum, nu credeam că şi drumurile de la ţară pot avea, în aceste timpuri grele, sorţi de izbîndă. Dar, spre bucuria oamenilor, am fost auziţi la nivel central,dar şi susţinuţi”...
Primarul a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Sud, şi în mod special dnei Maria Culeşov, antreprenorului Igor Ulianov, directorului SRL „Construm”, cu care a avut o conlucrare eficientă, şi, nu în ultimul rînd, consilierilor locali şi conducerii raionului care au contribuit la realizarea acestui obiectiv.
Specificînd că proiectul în cauză este pînă cînd unicul în lista de proiecte a raionului Cantemir şi singurul care are, cu adevărat, o importanţă regională, doamna Maria Culeșov a declarat că ADR Sud rămîne deschisă în continuare pentru colaborare şi a îndemnat APL să vină şi cu alte idei la următorul apel de propuneri de proiecte.
„Ne bucurăm de calitatea drumului Dimitrova-Acui şi ne dorim ca toate drumurile din Republica Moldova să arate aşa cum arată astăzi acest drum. Graţie investiţiei, localităţile rurale ale comunelor Cîietu şi Baimaclia au devenit mai atractive, iar speranţa de viaţă a oamenilor din aceste sate mai mare. Sper că, drept urmare a acestui proiect autorităţile administraţiei publice locale se vor simţi responsabilizate de a repara şi porţiunea de drum local de la Cîietu spre Dimitrova”, a specificat directorul ADR Sud, Maria Culeşov.
Din numele administraţiei raionale, şi Valeriu Mocanu, şeful Direcţiei Construcţii şi Dezvoltare Teritorială a raionului Cantemir, a adus cuvinte de mulțămire la adresa antreprenorului şi primarului: „Primăria Cîietu era unica primărie din Cantemir care nu avea acces spre centrul raional şi locuitorii ei erau defavorizaţi. Pare incredibil, dar în condiţiile crizei de astăzi, cînd multe drumuri de importanţă naţională sunt de o calitate proastă, această nedreptate a fost înlăturată. Atât pentru comunitate, cât şi pentru APL de nivelul II acest eveniment semnifică o mare realizare şi un semn bun, care ne face să credem că satele Moldovei au viitor”.