Nume
Parola
Vizualizări: 2084
Curs: Manager Energetic European - EUREM
Chișinău, 5 Iunie 2013 — Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie completează grupele pentru formarea Managerilor Energeticieni: EUREM ”Manager Energetic European”. Cursul a fost elaborat împreună cu CCI Potsdam (Germania).
Grupul ţintă
La curs pot participa persoane cu studii tehnice superioare; experienţă de muncă în domeniul energetic, construcţii sau arhitectură; experienţă în gestionarea blocurilor locative sau altor tipuri de clădiri.
Scopul instruirii: formarea managerilor energeticieni cu calificare înaltă, în conformitate cu Legea Republicii Moldova nr. 142 din 02.07.2010, ”cu privire la eficienţa energetică” (Monitorul oficial nr. 155-158).
Formatorii vă vor prezenta o abordare sistematică pentru rezolvarea problemelor de economisire a energiei.
Veți obține cunoştinţe de bază în domeniul energiei electrice şi termice, vă veți familiariza cu tehnologii şi echipamente moderne, tendinţe mondiale ale dezvoltării energeticii, elemente de bază în calcularea economico-financiară a măsurilor de eficienţă energetică, veți însuși mai multe soluţii tehnice posibile pentru reducerea consumului de energie.
Competenţele obţinute vor contribui la identificarea direcţiilor prioritare de economisire a energiei, elaborarea unei liste de măsuri pentru a spori eficienţa energetică, calculul şi evaluarea indicatorilor tehnico-economici, calculul perioadei de recuperare a investiţiei.
De asemenea, vă veți optimiza munca cu privire la evidenţa şi utilizarea resurselor energetice, construirea, analiza şi optimizarea circuitelor energetice ale întreprinderii, determinarea volumului necesar de investiţii, analiza tehnico-economică a căilor posibile de utilizat, formarea planului final de măsuri de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi monitorizarea realizării acestuia.
Managerii instruiţi vor dispune de o pregătire practică necesară desfăşurării activităţi de elaborare, proiectare, implementare şi control al proiectelor pentru sporirea randamentului proceselor energetice în cadrul unui obiect public sau privat.
Ce este EUREM?
EUREM este un program de instruire standardizat, care se desfăşoară în ţările UE, constituind totodată o reţea de succes pentru Managerii Energetici Europeni.
EUREM garantează că fiecare Manager Energetic European posedă cunoştinţe de bază referitor la toate subiectele relevante în domeniu și know-how-ul specific pentru a implementa în practică proiectele de eficienţă energetică.
Programul EUREM derulează în 13 ţări din Uniunea Europeană (Austria, Republica Cehă, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Estonia, Polonia), iar din anul 2011 se desfăşoară şi în Republica Moldova, de către Camera de Comerţ şi Industrie.
Formatori
Participanţii la program vor fi instruiţi de către un grup de formatori autohtoni, licenţiaţi de CCI a RM şi CCI din Potsdam, formatori ce deţin grad ştiinţific de doctor în ştiinţe tehnice şi un stagiu practic în domeniul energetic în Germania.
Limba de predare: română şi rusă.
Cursul include 160 ore academice de lecţii teoretice şi 40 ore de lucru practic pentru elaborarea unui proiect în domeniul selectat.
Forma de studii: frecvenţă la zi.
La finele cursului fiecare participant elaborează şi prezintă o lucrare practică în domeniul eficienţei energetice. După susţinerea cu succes a examenului teoretic şi practic, absolvenții vor primi un CERTIFICAT DE STANDARD EUROPEAN.
Coordonator: Alen Cucu, Cotici Victoria
Telefon/Fax: 022 23-52-94; 0 22 23-32-86
e-mail: alen@chamber.md, training@chamber.md