Nume
Parola
Vizualizări: 4078
Concertul de caritate „Copii „cuminți”… cu vedete părinți” s-a desfășurat sub patronajul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici
Chișinău, 3 Iunie 2013 — De Ziua Copiilor, la Palatul Național s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a concertului de caritate „Copii „cuminți”… cu vedete părinți”, aflat sub patronajul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova Liliana Palihovici.

Show-ul concert, transmis în direct de postul național de televiziune „Moldova 1”, a adunat sute de copii, împreună cu părinții și bunicii lor, la Palatul Național din Chișinău. Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, consideră această acţiune de binefacere, devenită tradiţională, drept una valoroasă nu doar prin faptul că interpreţi şi persoane publice urcă pe scenă împreună cu copiii lor, ci mai ales pentru că astfel pot fi ajutați cei care au nevoie.

„Cu banii colectaţi în acest concert de caritate, dar şi de calitate vom procura instrumente muzicale pentru copiii din şcolile de muzică din ţară, după ce în anii precedenţi am dotat terenuri de joc, am donat manuale şi cărţi, costume tradiţionale şi echipamente. Munca în acest sens va continua şi după această sărbătoare pentru că doar împreună vom putea asigura copiilor un viitor fericit”, a subliniat Liliana Palihovici.

Vicepreședinta Parlamentului și-a exprimat gratitudinea față de toți cei care au reușit să ajungă la concert, le-a mulțumit pentru sprijinul oferit prin procurarea biletelor, fonduri care, ulterior, se vor transforma într-o susținere pentru sute de copii aflați în dificultate. Liliana Palihovici i-a felicitat pe copii cu ocazia Zilei Copiilor, dorindu-le sănătate, o inimă caldă și o familie alături de ei.

Artiștii de muzică populară și cei de muzică ușoară, împreună cu copiii lor, au interpretat piese muzicale din repertoriul propriu sau cel internațional. Tradițional, banii adunați din vânzarea biletelor sunt utilizați pentru susținerea financiară a copiilor talentați din familiile vulnerabile, construcția terenurilor de joacă pentru copii, dotarea instituțiilor de învățământ, a școlilor de muzică și artă cu tehnica și materialele educative necesare.

sursa: Parlament.md

---

COPIII SUNT O PREOCUPARE ZILNICĂ A NOASTRĂ, CA PĂRINŢI, CA CETĂŢENI, CA DEMNITARI ŞI ORICÂT DE DES AM SPUNE CĂ EI SUNT VIITORUL NOSTRU, COPIII SUNT ÎN PRIMUL RÂND PREZENTUL NOSTRU – LILIANA PALIHOVICI

Pentru că toţi copiii au nevoie ASTĂZI de grădiniţe şi şcoli în care să se simtă încurajaţi şi protejaţi; au nevoie URGENT de servicii de sănătate calitative, atunci când sunt bolnavi; copiii au nevoie ACUM de spaţii în care să se joace, să-şi petreacă timpul liber; copiii au nevoie AZI încă de multe alte condiţii ca să se dezvolte şi să crească adulţi activi şi productivi.

Sunt mai multe iniţiative şi proiecte sociale pe care le-am lansat şi le-am susţinut în ultimii ani în beneficiul copiilor, asociind la acest efort comun instituţii de stat, agenţii internaţionale, autorităţi locale, companii private, organizaţii nonguvernamentale şi mulţi oameni. Am promovat o iniţiativă legislativă de responsabilizare a părinţilor împotriva abandonului copilului, am modificat Legea Învăţământului în interesul copilului astfel încât persoanele cu antecedente penale să nu poată ocupa funcţii didactice, am discutat deschis cu copiii şi adolescenţii despre problemele lor şi despre cum să reuşească în viaţă, am făcut donaţii de echipamente pentru copii în comunităţile ţării.

Astăzi particip şi la o nouă ediţie a acţiunii de binefacere „Copii cuminți cu vedete părinți”, o acţiune care devine tradiţională şi valoroasă nu doar prin faptul că interpreţi şi persoane publice urcă pe scenă împreună cu copiii lor, ci mai ales pentru că astfel îi putem ajuta şi pe alţii. Cu banii colectaţi în acest concert de caritate dar şi de calitate vom procura instrumente muzicale pentru copiii din şcolile de muzică din ţară, după ce în anii precedenţi am donat terenuri de joc, manuale şi cărţi, costume tradiţionale şi echipamente. Şi munca în acest sens va continua şi după această sărbătoare.

De Ziua Internaţională a Copiilor, sunt mândră de faptul că sunt membră a echipei care luptă constant pentru prezentul şi pentru viitorul copiilor în Republica Moldova.