Nume
Parola
Vizualizări: 2469
Flashmob pentru salvarea râului Bîc: "Iubește-ți râul!"
Chișinău, 28 Mai 2013 — Pe data de 29 mai 2013, ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale, Centrul Național de Mediu împreună cu un grup de 200 de tineri din raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și municipiul Chișinău organizează primul flashmob cu genericul „Iubește-ți râul!”

Acțiunea va dura 20 min și este organizată la inițiativa tinerilor. Prin intermediul flashmobului, participanții vor să atenționeze asupra cauzelor poluării râului dar și pericolului ce ne paște dacă nu le soluționăm. În același timp, ei vor să atragă și atenția autorităților locale și centrale asupra acestor probleme grave. Astfel, la eveniment au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Mediului, Inspectoratului Ecologic de Stat, Primăriei Municipiului Chișinău, Agenției Ecologice Chișinău,

Scenariul flashmobului reflectă cele mai frecvente cazuri de poluare a râului în perimetrul municipiului Chișinău și este realizat de echipa de teatru de la LT „Principesa N. Dadiani”. La finele acțiunii toți tinerii care vor participa, se vor poziționa în mod organizat, astfel încît să transmită următorul mesaj: „♥ r. Bîc”.

Flashmobul „Iubește-ți râul!”, precum și campania de salubrizare a bazinului râului Bîc din 27 aprilie 2013 fac parte din șirul de acțiuni, inițiate de către tineri, în urma Forumului Tinerilor din Bazinul rîului Bîc, organizat la 24 martie 2013.

În acest sens, tinerii din raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și municipiul Chișinău în cooperare cu Centrul Național de Mediu invită locuitorii din bazinul râului Bîc, reprezentanții mass-media, ONG-urile, precum și pe toți cei cărora nu le este indiferentă soarta râului, să se alăture și să participe la primul flashmob dedicat salvării râului Bîc.

Pentru detalii ne puteți contacta la 022 83- 67 27; 060176393.
Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu