Nume
Parola
Vizualizări: 3869
Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a salutat constituirea Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România
Chișinău, 24 Mai 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a participat astăzi la prima reuniune comună a organelor de conducere ale Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Asociației Comunelor din România (AcoR), convocată cu scopul constituirii Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România.

În cadrul evenimentului, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici și-a exprimat ferma convingere că la finalul acestui eveniment primarii din ambele țări vor avea multe lucruri învățate, bune experiențe împărtășite și asimilate, dar și noi idei de proiecte pentru a fi dezvoltate, în parteneriat, în continuare.

Vicepreședinta Parlamentului a apreciat enorm ceea ce fac aleșii locali, care, reprezentând administrația publică locală, constituie unul din pilonii statului de drept. „În calitate de cetățean și de politician, a menționat doamna Palihovici, consider că, dacă avem primari puternici, buni profesioniști, care știu cum să ajute cetățeanul, dacă avem aleși locali care muncesc în interesul cetățeanului, atunci avem o mai bună situație în țară, un alt grad de dezvoltare al țării și, împreună cu autoritățile publice centrale, contribuim mai eficient la sporirea bunăstării cetățeanului”.

În același context, Liliana Palihovici a mai menționat: „Chiar dacă sunteți primari ai diferitelor comune, problemele existente sunt similare. Este valabil și în cazul în care unii din cei prezenți sunt primari într-un stat deja membru al Uniunii Europene, iar altă parte reprezintă o țară care își dorește mult acest deziderat. Apreciez inițiativa de a constitui Consiliul Autorităților Locale din Republica Moldova și România și am convingerea că, prin parteneriate de colaborare dintre primarii din ambele țări, vom putea să ajutăm cetățenii țărilor noastre să aibă o calitate mai bună a vieții. Prin experiențele pozitive pe care le pot împărtăși primarii din România referitoare la implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, primarii noștri vor prelua multe lucruri utile și vor contribui la susținerea eforturilor autorităților publice locale în eventualitatea integrării europene a țării noastre”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova