Nume
Parola
Vizualizări: 2835
Informaţia despre vehicul poate fi obţinută prin Internet
Chişinău, 24 Mai 2013 — Accesând portalul www.e-services.md, puteţi obţine gratuit un set limitat de date despre vehicul: numărul de înregistrare, marca, modelul, culoarea, tipul mijlocului de transport şi al caroseriei. Acest serviciu a fost lansat de ÎS CRIS “Registru” în baza datelor din Registrul de Stat al Transporturilor.

Pentru a obţine informaţia solicitată trebuie să indicaţi numărul certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport (VP) sau seria şi numărul certificatului provizoriu de înmatriculare (VPT/VPP). Dacă aţi introdus incorect datele documentului sau au loc erori de sistem, veţi fi înştiinţat.

În cazul în care doriţi să obţineţi o informaţie detaliată, inclusiv peste 20 de caracteristici ale vehiculului, trebuie să creaţi un cont pe portalul www.e-services.md. Pentru aceasta indicaţi numărul VP sau seria şi numărul VPT/VPP al unităţii de transport şi achitaţi costul serviciului prin intermediul cardului bancar. Tariful este de 30 de lei. Informaţia este prezentată doar pentru automobilele înmatriculate în Republica Moldova.

Anterior, ÎS CRIS “Registru” a aplicat serviciul “Acordarea informaţiei despre vehicul prin intermediul mesajelor SMS”. În anul trecut, la acest serviciu au apelat peste 100 de persoane