Nume
Parola
Vizualizări: 4580
57% din moldoveni împrumută bani de la rude
20 Mai 2013 — 57% dintre participanții la un sondaj, efectuat la comanda INCASO de către compania Magenta Consulting, care în mare parte sunt persoane tinere (cu vârsta de până la 18-29 de ani), apelează la ajutorul rudelor, argumentând că acestea nu cer dobânzi lunare și pot aștepta rambursarea împrumutului. Fiecare din noi, la un moment dat din viață, are nevoie de bani pentru a soluționa multitudinea de dificultăți financiare (cheltuieli neplanificate sau cheltuieli lunare) legate de achitarea serviciilor comunale, plata contractului pentru studii, procurarea produselor alimentare, achiziționarea vestimentației etc. În căutarea soluțiilor, de cele mai multe ori, colacul de salvare vine sub forma împrumuturilor, fie de la rude, fie de la prieteni, colegi sau instituții financiare.

O altă sursă de creditare este reprezentată de prieteni (24%). În același timp, 29% dintre cetățeni încearcă să se încadreze în veniturile lunare existente și nu împrumută bani, din simplu motiv că nu vor avea posibilitatea să îi returneze. Aceasta îndeosebi este caracteristic persoanelor neangajate în câmpul muncii. 10 % iau avans de la serviciu. Totodată, există și oameni care au fost educați cu ideea că împrumutarea banilor nu e o soluție potrivită. A treia categorie din cadrul segmentului care nu împrumută bani, sunt persoanele care se încadrează în veniturile existente, deoarece veniturile lor sunt suficient de mari.
Sondajul a fost efectuat la comanda Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO (www.incaso.md) iar datele au fost colectate și analizate de către compania Magenta Consulting prin intermediul sondajului efectuat la telefon pe un eșantion de 1170 de persoane cu vârstă peste 18 ani din întreaga republică.
Se interzice orice preluare în tot sau în parte a rezultatelor sondajelor fără referinţa la INCASO şi Magenta Consulting.
INCASO, Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Moldova, este specializată în colectarea datoriilor și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților şi nivelul de educaţie financiară în rândul populaţiei şi a agenţilor economici.

Compania de Colectare a Datoriilor ÎM "INCASO" SRL
Parte a Grupului JULIANUS INKASSO
mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
www.incaso.md, www.julianus.ee
tel: + 373 22 844 737, +373 22 85 37 35
fax: +373 22 853765, e-mail: info@incaso.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/incaso