Nume
Parola
Vizualizări: 2680
45 de Maeştri în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor
Chişinău, 17 Mai 2013 — Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, prin ordinul ministrului TIC , Pavel Filip, la 45 de angajaţi din domeniu le-a fost conferit titlul onorific „ Maestru în tehnologia informaţiei şi comunicaţii”. În premieră insigna este poleită cu aur. Până acum aceasta era acoperită cu bronz.
Cu Diplome de Onoare ale Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii au fot distinse 10 întreprinderi şi 93 de lucrători din sector.
La ceremonia oficială de premiere, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dona Şcola, i-a felicitat pe cei prezenţi cu prilejul sărbătorii profesionale, menţionând contribuţia lor în dezvoltarea sectorului şi sporirea competitivităţii economiei în ansamblu.
„ Primul telefon fix pe teritoriul ţării noastre a apărut acum 130 de ani. Chiar de la începuturi acest spaţiu era printre liderii regionali în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC). Procesele au evoluat, iar Republica Moldova se plasează pe locuri de frunte în clasamentele regionale şi internaţionale după indicele de dezvoltare a sectorului TIC. Acesta asigură 10 la sută din Produsul Intern Brut. Aceste cifre ne insuflă optimism şi ne fac să perseverăm şi mai mult pentru edificarea în Republica Moldova a unei Societăţi Informaţionale moderne”, a accentuat Dona Şcola.
La rândul lor, angajaţii din sector au spus că sunt onoraţi să activeze în domeniul TIC, care se dezvoltă rapid şi care este printre puţinele sectoare ale economiei unde se înregistrează progrese semnificative. Cei care au luat cuvântul au dat asigurări că vor face tot ce le stă în puteri pentru a duce la bun sfârşit cele mai ambiţioase proiecte. În prezent în domeniul TIC activează aproape 20 de mii de persoane.
Tot astăzi, cu diplome de onoare şi cadouri de preţ au fost menţionaţi învingătorii concursului pentru jurnalişti „ Cel mai bun produs media despre domeniul TIC” şi câştigătorii primului Concurs Naţional Studenţesc de Programare. Cele două evenimente au avut loc în cadrul Zilelor TIC în Republica Moldova, desfăşurate în perioada 15 aprilie -17 mai, cu prilejul Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.