Nume
Parola
Vizualizări: 2568
Mesajul de felicitare al Ministrului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor dlui Pavel Filip cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Chişinău, 17 Mai 2013 — Stimaţi colegi,

Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale.

Conducerea Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor apreciază înalt profesionalismul de care daţi dovadă si Va indeamna sa perseverati si pe viitor pentru a asigura dezvoltarea domeniului TIC, pentru a pune in beneficiul cetatenilor posibilităţile oferite de Internet, de tehnologia informaţiei, de serviciile comunicaţiilor electronice.

In Republica Moldova, sectorul TIC înregistrează o evoluţie pozitivă, iar eforturile ţării noastre sunt vizibile în plan internaţional. Moldova se află pe locul 20 în topul ţărilor după viteza medie de acces la internet, penetrarea serviciilor mobile a atins 120 de procente, 98 la sută din localităţile Moldovei au acoperire 3G. Moldova a inceput modernizarea reţelelor existente în baza standardelor tehnologiei LTE odata cu eliberarea licenţelor 4G. Sant doar cateva cifre, dar care denota o munca enorma si ne ofera increderea ca prin utilizarea instrumentelor TIC vom spori competitivitatea economică, vom îmbunătati calitatea guvernării şi nivelul de viaţă al cetăţenilor.

Intru asigurarea continuitatii acestor procese, Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor a elaborat un document complex de politici - Strategia Moldova Digitală 2020, pe care am prezentat-o în cadrul Summit-ului ICT2013. Rolul Strategiei este să creeze albia necesară, să traseze direcţiile pentru a asigura o dezvoltare sistemică a domeniului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în următorii ani.

Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale este desfăşurata sub auspiciile Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, organizaţie ce reuneşte 198 de state, inclusiv ţara noastră şi este consacrata semnării în 1865 a primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Pentru 17 mai 2013, UIT a lansat o serie de actiuni cu genericul „TIC şi ameliorarea siguranţei rutiere”. Siguranța traficului rutier este o preocupare la nivel mondial. În acest sens, comunitatea ONU consolidează eforturile în dezvoltarea celor mai moderne standarde TIC pentru sistemele de transport inteligente și de securitate rutiera.

Stimati colegi, Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, adresez felicitări colectivelor de muncă din toate întreprinderile sectorului TIC.

Vă doresc succese, noi realizări, putere şi tenacitate pentru a duce la bun sfârşit proiectele de edificare în Republica Moldova a unei Societăţi Informaţionale moderne! Multă sănătate şi prosperitate alături de familiile Dvs!
Cu respect,
Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor
17 mai 2013