Nume
Parola
Vizualizări: 3789
Întrevedere Directorul Regional UNFPA, Werner Haug – Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici
Chișinău, 16 Mai 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a avut o întrevedere cu Werner Haug, Directorul Biroului Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) pentru regiunea Europa de Est și Asia Centrală, cu sediul la Istanbul.

La întrevedere, Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, și Directorul Biroului Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), Werner Haug, au discutat despre prioritățile agendei Republicii Moldova în domeniul dezvoltării populației din prespectiva demografică, respectiv diminuarea migrației, creșterea natalității, sporirea protecției sociale a copiilor și femeilor, precum și educarea societății pentru un stil de viață sănătos.

În debutul întrevederii, Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici a reiterat angajamentul ferm asumat de Parlamentul Republicii Moldova privind dezvoltarea și implementarea unor soluții durabile pentru diminuarea consecințelor problemelor demografice cu care se confruntă țara noastră, care au un impact negativ asupra celorlalte aspecte ale vieții social-economice a cetățenilor, fiind strâns legate între ele.
În context, Vicepreședinta Parlamentului a specificat importanța expertizei internaționale în domeniu, menționând necesitatea reevaluării politicilor naționale cu privire la provocările demografice în acord cu cele mai bune practici internaționale.

„Conjugarea eforturilor autorităților publice și a societății civile reprezintă garanția pentru realizarea unor schimbări profunde la nivelul mentalității colective, cu rezultate de durată. În acest sens, elaborarea și implementarea unei strategii naționale de comunicare, orientată pe diferite grupuri țintă, cu mesaje focusate, echilibrate și constante va contribui semnificativ la sensibilizarea populației cu privire la impactul problemelor demografice”, a afirmat Liliana Palihovici.

Totodată, Vicepreședinta Parlamentului a mulțumit Fondului ONU pentru Populație pentru suportul constant și expertiza tehnică oferită în ajustarea legislației naționale la normele și standardele internaționale din domeniu.

Directorul Biroului Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani cu privire la îmbunătățirea condițiilor de sănătate pentru femei, sporirea protecției copiilor și femeilor împotriva violenței domestice, asigurarea sănătății reproducerii și a egalității de gen, apreciind înalt implicarea constantă a Vicrepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici atât la nivel național, cât și prezența proactivă la nivel european.

În același context, Directorul Biroului Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), Werner Haug a opinat în favoarea dezvoltării unui parteneriat constructiv și productiv, inclusiv privind extinderea suportului existent prin intensificarea schimbului de bune practici la nivel internațional și implementarea unor proiecte concrete în domeniile vizate.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova