Nume
Parola
Vizualizări: 3861
„Familia în Moldova are un sens aparte: putem fi o familie atunci când suntem alături și atunci când suntem departe, aici ne împărtășim bucuriile și tristețile...” - Liliana PALIHOVICI
Chișinău, 15 Mai 2013 — Astăzi, la 15 mai, marcăm Ziua Internațională a Familiei, iar familia este ceea ce avem mai scump pe lume: de la nume până la oameni dragi.

Familia în Moldova are un sens aparte: putem fi o familie atunci când suntem alături și atunci când suntem departe, aici ne împărtășim bucuriile și tristețile, aici ne naștem și aici suntem cu cei apropiați în ultimele clipe.

De fapt, toate zilele pe care le marcăm din calendarul personal sau din agenda internațională se regăsesc în această Zi a Familiei: Ziua Copilului, Ziua Femeii, Ziua Bunicii, Ziua Migranților, Ziua Drepturilor Omului, Ziua Sănătății, Ziua Persoanelor în Etate și lista continuă.

Vedem – atunci când ne uităm în jur – că familiile sunt diferite: fericite, vulnerabile, reunite, incomplete, monoparentale, l și încă în multe feluri. De aceea putem marca diferit Ziua Familiei. O putem serba în familie. Sau o putem marca făcând lucruri bune pentru alte familii, așa cum s-a întâmplat atunci când am promovat și adoptat inițiative și legi care să ajute diferiți membri de familie.

Ceea ce vă doresc în această zi este să fiți fericiți în familie mereu!

Liliana PALIHOVICI
Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova