Nume
Parola
Vizualizări: 3240
INCASO a participat la conferinţa internaţională a companiilor de colectare a datoriilor
15 Mai 2013 — În perioada 8-9 mai 2013 Directorul General INCASO, Veaceslav Mîrza, a participat la Tallin, Estonia, la Conferinţa Internaţională Specializată a Companiilor de Colectare a Datoriilor. În cadrul evenimentului, Veaceslav Mîrza, a ţinut un discurs, a răspuns la întrebări despre piaţa colectării de datorii din Moldova, aspecte de reglementare a activităţii, etc.

În cadrul conferinţei au fost abordate, cu prioritate, aspecte legate de:

- Domeniul telecomunicaţiilor: Evoluţia pieţii de colectare. Noi practici aplicate debitorului din domeniul telecomunicaţional. Asigurarea unui echilibrul rezonabil dintre interesele clientului de menţinere a abonatului şi cele de recuperare a creanţei.

- Sinteza pieţii de cumpărare-vânzare de datorii în EU: domeniul bancar şi telecomunicaţii.

- Colaborarea transfrontalieră dintre companii de colectare şi urmărirea debitorilor.

- Oportunităţi de colaborare cu structurile centrale şi locale pentru recuperarea de impozite, taxe şi amenzi aplicate cetăţenilor EU.

- Domeniul bancar şi para-bancar: Problematica recuperării creditelor neperformante în unele ţări ale UE (Cipru, Italia, Spania, Portugalia etc.).

Conferinţa, organizată în fiecare an, are ca scop consolidarea colaborării pentru promovarea schimbului de experienţă, respectiv pentru colaborarea transfrontalieră dintre companiile de colectare şi urmărirea debitorilor, identificarea noilor provocări şi stabilirea de activităţi viitoare.

INCASO, este Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Republica Moldova şi are misiunea de a îmbunătăţi cultura plăţilor şi nivelul de educaţie financiară în rândul populaţiei şi a agenţilor economici.

Compania de Colectare a Datoriilor ÎM "INCASO" SRL
Parte a Grupului JULIANUS INKASSO
mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
www.incaso.md, www.julianus.ee
tel: + 373 22 844 737, +373 22 85 37 35
fax: +373 22 853765, e-mail: info@incaso.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/incaso