Nume
Parola
Vizualizări: 1103
INVITAȚIE MEDIA la Conferința Internațională „Oportunităţi de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord până în anul 2020”
Bălți, 14 Mai 2013 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) organizează, în premieră în Republica Moldova, Conferința Internațională cu genericul „Oportunităţi de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord până în anul 2020”, care va avea loc în perioada 21-22 mai 2013, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Sala Polivalentă (blocul central, intrare din str. Pușkin 38).

Organizarea conferinței, asistată de către partenerii ADR Nord din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonă, reprezintă o excelentă oportunitate de promovare a potențialului Regiunii de Dezvoltare Nord, prin stabilirea vectorilor de dezvoltare socio-economică a regiunii. Evenimentul va marca începutul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord până în anul 2020.

În cadrul conferinţei se vor întruni circa 150 de participanţi: actori regionali, naţionali şi internaţionali, reprezentanți ai mediului academic din țară și antreprenori, care vor discuta despre oportunităţile de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord până în anul 2020 şi vor propune soluţii pentru susţinerea mediului de afaceri şi dezvoltarea capitalului uman din regiune, pentru implementarea inovaţiilor tehnologice, dezvoltarea urbană policentrică, precum şi pentru identificarea oportunităţilor de atragere a investiţiilor şi de creare a parteneriatelor publice-private. Conferința va fi organizată astfel încât participanții să aibă posibilitatea să participe la cele 2 sesiuni plenare și să-și exprime opiniile în cadrul panelelor tematice.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi organizat și Târgul proiectelor regionale, în cadrul căruia participanții vor avea posibilitatea să cunoască mai bine potențialul investițional al regiunii și să identifice investitori pentru propunerile de proiecte.

Printre partenerii externi invitați să participe la eveniment sunt: Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (România), reprezentanții Proiectului Uniunii Europene „Asistenţă Tehnică pentru Programul de Susţinere Bugetară Sectorială - Stimularea Economică în Zonele Rurale (ESRA)", Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ambasadele României, Germaniei, Poloniei, Cehiei, Letoniei, Suediei, SUA etc.

Prin organizarea acestui eveniment, ADR Nord demonstrează în mod clar angajamentul său de a accelera și a asigura procesul de dezvoltare socio-economică echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord, prin reducerea dezechilibrelor de dezvoltare socio-economică în interiorul regiunii, precum și prin susținerea actorilor regionali în procesul de creare a parteneriatelor.

-----------------------
În contextul acestui eveniment, ADR Nord organizează vineri, 17 mai, ora 11:00, o conferință de presă, ce va avea loc în incinta sălii de ședințe a ADR Nord: municipiul Bălţi, Piaţa Vasile Alecsandri 8, etaj 2.
-----------------------
Persoană de contact: Ion Urușciuc, coordonator comunicare; tel. birou:(+373)23129682; tel. mobil (+373) 78823103; e-mail: comunicare@adrnord.md .

Urmăriți organizarea și desfășurarea evenimentului pe:
► www.adrnord.md

Evenimentul în rețelele de socializare:
► https://www.facebook.com/events/148021238708872/
► http://www.odnoklassniki.ru/event/2074735726