Nume
Parola
Vizualizări: 3901
Ziua de 9 mai este sărbătoarea instaurării păcii în Europa, sărbătoarea curajului și a memoriei
Chișinău, 9 Mai 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a participat astăzi la ceremonia dedicată aniversării a 68 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, desfășurată la Complexul Memorial „Eternitate”.

Adresându-se veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial și tuturor celor prezenți la ceremonie, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici a accentuat că pentru mai multe generații, ziua de 9 mai este sărbătoarea instaurării păcii în Europa, sărbătoarea curajului și a memoriei.

„Cuvintele mele de prețuire se îndreaptă astăzi spre cei care au luptat, spre cei care au supraviețuit, spre cei care țin minte tragedia și calvarul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a menționat Liliana Palihovici.

Totodată, Vicepreședinta Parlamentului a adresat felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul Zilei de 9 mai – Ziua UNITĂȚII și a PĂCII în Europa, îndemnând locuitorii țării să rememoreze faptele acestui război, care are semnificații profunde în istoria noastră: „Avem multe de învățat de la acele evenimente. Dincolo de curajul, simțul datoriei și puterea de a merge înainte, pe care noi le putem învăța de la generația războiului, sunt câteva lucruri importante: iertarea și înțelepciunea.”

Cinstind memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, vieți omenești curmate neîndurător, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici a depus flori la monumentele „Focul veşnic”, „Stela Eroilor Moldoveni” și „Maica îndurerată”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova