Nume
Parola
Vizualizări: 2084
Filiala Bălți a CCI a Moldovei și Agenția de Dezvoltare Regională Nord au semnat un Acord de colaborare
Balti, 26 Aprilie 2013 — Vineri, 26 aprilie 2013, Filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au semnat un Acord de colaborare – act ce va reglementa relaţiile dintre ele în următorii 3 ani.
Directorul filialei Bălți a CCI, Galina Codița, a accentuat că, Acordul identifică obiectivele comune ale părţilor în vederea inițierii și realizării programelor de dezvoltare regională şi consolidării capacităţilor instituţionale.
”Parteneriatul dintre filiala Bălți a CCI și ADR Nord are scopul de a unifica eforturile depuse de cele două instituții pentru promovarea și susținerea mediului de afaceri din teritoriu și pentru dezvoltarea socio-economică a regiunii de Nord”.
Și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug a remarcat perspectivele pe care le oferă Acordul de colaborare.
ADR Nord și filiala Bălți a CCI vor desfășurarea proiecte comune, în cadrul cărora vor oferi consultanță actorilor regionali – întreprinzători, autorități publice locale, asociații de business etc.), privind eficientizarea parteneriatului public – privat. De asemenea, vor organiza mese rotunde, conferinţe, forumuri, traininguri, expo-târguri, alte activităţi destinate mediului de afaceri și societății civile.
Acordul mai presupune cooperarea în vederea elaborării materialelor promoţionale despre potenţialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.
ADR Nord a fost lansată în 2010, în mun. Bălți, fiind o instituție subordonata Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
Regiunea de Dezvoltare Nord din Republica Moldova include municipiul Bălți și 11 raioane: Briceni, Edineț, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Soroca, cu o suprafață de circa 10,014 km2, ceea ce reprezintă aproximativ 32,9% din suprafața totală a Moldovei.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook