Nume
Parola
Vizualizări: 2853
Secretarul UIT, Hamadoun Toure - cavaler al Ordinului de Onoare
Chişinău, 18 Aprilie 2013 — Secretarul General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), Hamadoun Toure, aflat în vizită în Republica Moldova la invitaţia ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, cu ocazia participării la Summit-ului ICT 2013, a avut întrevederi cu conducerea de vârf a ţării .
Preşedintele Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Hamadoun Touré pentru sprijinul acordat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor în implementarea unor proiecte de creare în satele Moldovei a unei rețele de 48 de puncte de acces public la internet, dezvoltată în baza oficiilor poștale.
La rândul său, Secretarul General UIT a relevat importanța sectorului informației și comunicațiilor pentru edificarea în Republica Moldova a unei societăți democratice și transparente.
Șeful statului i-a înmânat înaltului oaspete „Ordinul de Onoare” pentru susținerea pe care a acordat-o Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, dar și dumnealui personal, pentru dezvoltarea sectorului tehnologiei informației în Republica Moldova.
Şi primul ministrul Vlad Filat a mulțumit Secretarului General UIT pentru sprijinul pe care oficialul îl oferă țării noastre în implementarea celor mai bune practici în domeniul tehnologiilor informaționale. "Lumea virtuală a realizat procesul de globalizare. Avem în țară companii care prestează servicii pentru parteneri din întreaga lume. Angajaţii companiilor respective activează în Moldova, alături de rude și oamenii apropiați, ceea ce este foarte important", a spus Vlad Filat .
Secretarul General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor și-a exprimat încrederea în perspectiva dezvoltării sectorului tehnologiilor informaționale din Republica Moldova. "Pe parcursul Summit-ului ICT din Chișinău m-am convins că în Republica Moldova sunt foarte mulți tineri cu potențial enorm. Suntem interesați să colaborăm cu autoritățile de la Chișinău, precum și cu reprezentanții sectorului privat pentru a transforma aspirațiile celor din sectorul respectiv în realitate", a menţionat Hamadun Toure.
Hamadoun Toure este Secretar General UIT din 2007. Oficialul vede misiunea organizaţiei în unificarea lumii prin utilizarea potenţialului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. UIT include 193 de ţări, între care şi Republica Moldova, care este parte la această structură din octombrie 1992.