Nume
Parola
Vizualizări: 3597
Vicepreședintele Parlamentului RM, Liliana Palihovici, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RFG în RM, E.S. Matthias Meyer
Chișinău, 17 Aprilie 2013 — În debutul ședinței, Liliana Palihovici, Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, l-a felicitat pe E.S. Matthias Meyer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al RFG, cu ocazia obținerii unui nou mandat în activitatea sa de diplomat. De asemenea, Liliana Palihovici a mulțumit pentru suportul constant acordat Republicii Moldova de către statul german.

„Astăzi putem afirma cu certitudine că relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și Germania au devenit mai consistente și poartă un caracter durabil și constructiv. În context, vreau să menționez suportul oferit de către statul german Republicii Moldova în procesul de integrare europeană din perspectiva politică și economică, în procesul de consolidare a punților de comunicare în plan cultural și social, în special în problematica conflictului transnistrean”, a menționat Liliana Palihovici.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că un alt aspect important este intensificarea cooperării dintre cele două state pe dimensiunea parlamentară, fapt ce contribuie la dezvoltarea democrației parlamentare și stabilirea unor parteneriate politice durabile.

„Germania reprezintă o voce puternică în Europa și este un model care trebuie urmat de țările care se află în proces de tranziție. Îmi doresc ca cetățenii din Republica Moldova să fie mîndri că trăiesc într-o țară care oferă oportunități de dezvoltare pentru toți, în egală măsură. Suportul politic german este foarte important pentru noi, în special acum când tindem să devenim o țară europeană în sensul adevărat al cuvîntului”, a spus Liliana Palihovici.

Liliana Palihovici a precizat că în postura sa de vicepreședintă a Forumului Moldo-German va pleda în continuare pentru intensificarea dialogului dintre RM și RFG.

E.S. Matthias Meyer a reiterat sprijinul țării sale pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Sper că politicienii din Republica Moldova vor soluționa criza politică, astfel apropiind țara de Uniunea Europeană. Este important să dezvoltați un climat investițional favorabil pentru partenerii de dezvoltare și să implicați tinerii în procesul politic contemporan”, a menționat Excelența Sa.