Nume
Parola
Vizualizări: 2722
Ministrul Pavel Filip a felicitat angajaţii SA „Moldtelecom”cu ocazia a 20 de ani de activitate a întreprinderii
Chişinău, 1 Aprilie 2013 — În mesajul de salut, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a mulţumit angajaţilor SA „Moldtelecom” pentru munca asiduă depusă, menționând că lor le revine un rol deosebit de important în societate – asigurarea comunicării, iar acolo unde există comunicare eficientă sunt mai puţine probleme.

Ministrul TIC a apreciat contribuţia operatorului naţional în comunicaţii electronice în digitizarea serviciilor prestate şi implementarea tehnologiilor noi, ceea ce contribuie la avansarea tehnologică a ţării. Procentul de digitalizare a centralelor telefonice la finele anului 2012 constituia 94,5% din numărul total. Datorită rețelei S.A.”Moldtelecom” 90% din populaţia Moldovei beneficiază de servicii de Internet la viteza de până la 20Mbps.

Pavel Filip a accentuat că SA „ Moldtelecom” este un partener de nădejde al Ministerului în realizarea obiectivului de edificare în Republica Moldova a unei Societăţi Informaţionale, bazate pe cunoaştere. „ Având o reţea de fibra optică naţională de aproape 12 mii de km, compania „Moldtelecom”, contribuie la transpunerea în viaţă a unuia dintre pilonii Strategiei Moldova Digitală 2020 şi anume, dezvoltarea infrastructurii. În prezent, 855 de localităţi au acces la fibra optică. Către anul 2020 fiecare sat va avea cel puţin un punct de prezenţă a fibrei optice”, a declarat ministrul TIC.

Cu ocazia aniversării întreprinderii, prin ordinul Ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, la 20 de angajaţi le-a fost conferit titlul onorific „Maestru în tehnologia informaţiei şi comunicaţii”.

SA”Moldtelecom” este operatorul naţional de comunicaţii electronice. Întreprinderea de Stat “Moldtelecom” a fost creată în 1993 ca urmare a restructurării sectorului de telecomunicaţii. În 1999 întreprinderea a fost reorganizată în Societate pe Acţiuni, în care statul este fondator şi unic acţionar.